Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '08

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Sultani patlıcan kebab

Sultani patlıcan kebab
 

Sultani patlıcan


Patlıcan Kebap

MALZEMELER

1 kg patlıcan 200 gr kuzu eti 250 gr taze mantar 1 başi kuru soğan 5 adet sivri biber 250 gr doğranmış domates 2 ad orta boy patates 2 ad orta boy havuç 2 ad kırmızı biber 1 er tatlı kaşığı tuz, karabiber, pul kırmızı biber, kekik. 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

Patlıcanın kabuklarını aralıklı desende soyup parmak kalınlığında doğradıktan sonra az tuzlu suda yarım saat bekletelim. Bu arada yemeklik doğranmış soğan, kıyılmış sarımsak ve biberi tencerede yağ ile soteleyelim. Kuşbaşı doğradığımız eti ilave ederek iyice kavuralım domates ve baharatları ilave ettikten sonra iki su bardak su ilave ederek 15 dakika ağır ateşte pişirelim. Suda acısı alınmış patlıcanları , küp doğranmış patates ve havuçları ayrı ayrı kızgın yağda kızartıp yağlarını iyice süzelim. Geniş bir tepsiye sırasıyla patlıcanları, patates ve havuçları döşeyelim. Mantarımızın yarısını küp şeklinde doğrayıp arasına serpelim. Tenceredeki et sotemizi malzemenin üzerinr gezdirelim. Kalan mantarları ve kırmızı biberleri iri olarak doğrayıp üstünü süsleyelim. 35 dakika 180 derece fırında pişirelim.

Servis ederken üzerine kıyılmış maydanoz serperek Pilav ve cacık eşliğinde servis yapalım.
Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..