Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '07

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Supanglez

Supanglez
 

Bildiğimiz supangleden değil tadı hafif alkollü, çikolatalı mayhoş birşey, tabii isteğe bağlı, likör katmak zorunluluğu yok, hadi bakalım doğru mutfağa...

Malzemeler;
5 yumurta,
1 su bardağı tepeleme pudraşeker,
3/4 su bardağı un,
yarım su bardağı nişasta,
Limon kabuğu rendesi,
1 çay kaşığı
vanilya,

Kreması;
1 tepeleme su bardağı tozşeker,
2 yemek kaşığı dolusu un,
1 yumurta,
2, 5 su bardağı su,
100 gr sütsüz çikolata veya,
2-3 yemek kaşığı kakao,
1/2 paket şekerli, vanilya,
1 kahve fincanı likör ya da rom,

Süslemek için:
1 su bardağı krem şanti,
Kiraz şekerlemesi veya alkollü vişne.

Yapilis Tarifi;

Yumurtaların akını, sarısını özenle ayırın. Yumurta sarılarına pudraşekeri katıp telle karıştırarak krema haline getirin.
Yumurta aklarına bir fiske tuz koyun ve mikserle karıştırıp katılaştırın. Un, nişasta ve akları yumurta sarısına azar azar katarken, bir tahta kaşıkla da hafifçe karıştırın.
Fırın tepsisine önce bir kağıt yayın. Yukarıdaki karışımı krema torbasıyla yarım limon büyüklüğünde sıkarak ya da kaşıkla iki parmak arayla bölüştürün. Orta hararetli fırında açık pembe renkte pişirin.
Pandispanyaları kağıttan çıkarıp aralarına biraz krem şaniyi sürerek ikişer ikişer bir tabağa yerleştirin. Üzerlerine daha önce hazırladığınız kremayı dökün. Kalan krem şantiyi ve şekerlemeyle süsleyin.

Kremanın Yapılışı:
Bir tencereye tozşeker, un, yumurta, rendelenmiş çikolata veya kakao, vanilya koyup karıştırın. 2, 5 su bardağı su ekleyin ve telle karıştırarak pişirin. Ateşten alınca likör veya rom katın,


AFİYET OLSUN.......

 
Toplam blog
: 110
: 4498
Kayıt tarihi
: 10.03.07
 
 

Muhasebeciyim. Hep yazmak istedim fakat içimdekileri yazıya dökemiyorum. Bu ana kadar hiç denemed..