Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ocak '10

 
Kategori
Güncel
 

Süper güç

Dünya daki terörizmin sivrisineklerine , bataklık sağlayan en önemli bir kaç konudan birisi ülkeler arasındaki inanılmaz adaletsiz yaşam koşulları ise birisi de nükleer güce sahip olma ayrıcalığıdır.

Düşünün ki insan hayatı konusunda çok da duyarlı olmadığı çok açıkça bilinen İsrail gibi bazı ülkeler, bu güce sahipken bizim ülkemiz de dahil birçok ülkenin bu lüksü yok.

ABD nin zaten tartışmasız bir şekilde ve diğer Avrupa ülkelerinin de birbirini destekler biçimde nükleer silahları var. Bu ülkelerin göçmenlere yaptıkları insanlık dışı tutumlar ortada... Yarın Dünya da beklenmedik bir kıtlık v.s. oluşma durumunda bu tür zihniyetlerin Dünya daki insan sayısını azaltmaya çalışmayacaklarının garantisi var mı? İnsanları koruyan sadece bu ülkelerin başkanlarının vicdanları mı?

Şimdi de başta ABD ve tüm Batı ülkelerinin hedefi İran. Gerekçeleri "İran'da nükleer silah üretilecekmiş".

Irak da benzer bir nedenle suçlandı ve arkasından kelimenin tam anlamıyla tarumar edildi. Milyonlarca insan suçlu suçsuz demeden imha edildi. Halen de Irak ne olacak belli değil, doğal kaynakları yağmalandı. İyi idare edilse mevcut petrolleri ile Dünya nın en zengin halklarından birini oluşturabilecek nadir halklardan biri olan Irak halkı, şimdi hayatları için savaşıyor.

Burada insanları isyan ettirecek bir şey yok mu? Bu düşünceler içindeki saf ve kandırılmaya müsait özellikle müslüman kişilerin, amaçları kan dökmek olan terörün tuzağına ne kadar kolay düşebilecekleri görülemiyor mu?

ABD nin binlerce uzmanlarının bunu görmemeleri olanak dışı. Peki milyonlarca kişiyi isyan ettiren bu olay ve tartışmalar , neden basına da açık bir şekilde İnsanların gözü önünde sürdürülüyor? İsteseler İran'la anlaşmaları gerçekten de mümkün değil mi? Bir kaç taviz ve insanlık önerileri ile bu anlaşmazlıklar aşılamaz mı? İslamiyetin ne kadar insan hayatına önem veren ve savaşa karşı bir din olduğu ortada iken, İran yönetimi, çok direnebilir mi? Sanmıyorum. Ama maalesef hesap başka...

Ben tüm bunların bilinçli yapıldığı kanaatindeyim. ABD de en önemli güçlerden biri silah fabrikaları ve bunların oluşturduğu tekellerdir. Üretilen bu silahlar, bombalar, bir yerlerde mutlaka patlatılmalı. Aksi takdirde bu fabrikalar kapanacaktır. Ayrıca birilerinin bu savaş oyunlarını seyrederek kendilerini tatmin etmeleri gerekiyor. Tüm bunlara ilaveten dikkatinizi çekmişse bu hedef ülkeler, başta petrol olmak üzere , doğal kaynakları hep en zengin ülkeler. Bunlar tesadüf mü?

Tabii bunları yapmak için kendi gücüne kuvvetine bakmadan ABD ve BATI ülkelerine kafa tutabilecek Saddam gibi liderlere gerek var. Aynı bir farenin kediyle dalaşması gibi birşey. Bu doğada asla olmaz. Çünkü doğal değil. Ama Saddam ABD ye kafa tutabildi. Ama sanırım Saddam şimdi Dünya nın güzel bir köşesinde estetik cerrahi ile yüzü değiştirilmiş keyif içinde yaşamakta. Ben ciddi olarak bunu düşünüyorum. Aksi takdirde Saddam kendi ordusunun ve ABD ordusunun ateş gücü farklılığını çok iyi bilecek kadar iyi bir askerdi.

Şimdi de böyle bir lider olarak Ahmedi Nejat var. Bu kişiler ya ABD ajanlarıdır ve amaçları dünyaya, ABD nin İran ı bombalaması için bir meşru sebep vermekle görevlidir, ya da kediye kafa tutarak tamamen doğal olmayan bir yol seçen doğuştan atipik beyinli bir faredir.

İran halkının bunu görmesi şart. Topraklarında ve doğal zenginliklerinde kendilerinden kat kat güçlü birilerinin gözü var. Bu çok açık. Umuyorum çok geç olmadan, bu liderlerden kurtulup, demokrasiye geçerek, mevcut doğal zenginlikleri ile krallar gibi yaşarler, savaşı ve kaosu seçmezler.

Ne diyelim Allah İran halkını korusun. Umalım ve dileyelim ki yanılıyoruzdur. Bunların tümü inşallah kötü senaryolardır. Ama görünen köy de klavuz istemiyor.

 
Toplam blog
: 94
: 313
Kayıt tarihi
: 23.06.09
 
 

1958 Nisan İstanbul doğumluyum. Ama tatiller dışında İstanbul'da uzun süreli yaşamadım. 1975 yılı..