Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Kasım '11

 
Kategori
Mizah
 

Suriye'de Türk Bayrağı yakmak...

Suriye'de Türk Bayrağı yakmak...
 

Türk Bayrağı yakma görüntüsünü servis edenlerin asıl muradını anlamak gerekiyor...


 

Suriye’de temsilciliklerimizin basılıp Türk bayraklarının yakılışına dair görüntüler televizyonların ana haber bültenlerinde döndürülürken -zamanın ruhuna uyarak cemaatin yılmaz savunucusu S.Turgut efendi gibi “Bayrağımız yakılıyorsa böyük devletüz”demem üstü kalsın!- ben oturduğum koltuğumda kıs kıs gülüyordum.

 

Görüntüleri servis edenlerin beklentisi odur ki, yurdum insanı haberin bitmesini beklemeden Suriye’ye sefere çıkmak için adeta gönüllü yazılmak üzere askerlik şubelerinin yolunu tutacaktı.

 

Medyamızın verdiği gaza rağmen, ne yakılan Atatürk resimleri ne de yakılan Türk Bayrağı görüntüleri halkı sokağa dökmedi, garip değil mi?

 

Şimdi derin tahlillere filan kalkışmadan kestirmeden söyleyeyim; yurdum insanının yaşanan/sunulan her neyse perde arkasını okumada eriştiği yetkinliğe filan bağlayacağım işi ama kazın ayağı hiçte öyle değil!

 

 Aziz Nesin’in meşhur “dur bakalım ne olacak!” durumu sanki yaşanan.

 Okurumu uyarmışım zamanında. “Mavi Marmara, ikinci “van münit” vakası ve saire…”  adlı blogda Libya, Tunus, Mısır vb. ülkelerde neler yaşandığını dilimizin döndüğünce anlatmıştım. Dikkatli blog okuru, dünya medyasına “yakılan Türk Bayrağı görüntüleri”ni kimin  sürdüğünü biliyor.

 

Eh bu durumda okurumun ‘Necmiya’ olmamasında payım var diye yılbaşı hindisi gibi gubarmak var ama sonumuzun “dur bakalım ne olacak” öyküsüne benzemesinden korkarım.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..