Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ağustos '11

 
Kategori
Siyaset
 

Suriye yönetimini kınayan siyasetçilerimize…

Suriye yönetimini kınayan siyasetçilerimize…
 

Arap baharı ile Ortadoğu karıştığından beri medyada sürekli siyasetçilerimizin ABD ve AB açıklamalarını takiben yaptıkları yönetimi uyarma ve kınama mesajlarını takip ediyoruz. 

Düşünüyorum bu ayaklanmaların başladığı ülkelerde iyi veya kötü bir yönetim var ve bu ayaklanmalar aslında orada o yönetime karşı yada diğer bir deyimle o ülkeye karşı çıkarılmış iç isyanlardır. Burada bu ayaklanmaların doğruluğunu ya da yanlışlığını tartışmak bana düşmez. 

Fakat netice itibarı ile bunlar devlete karşı yapılan ayaklanmalardır. Devlette bu ayaklanmaları bastırma mücadelesi vermektedir. Burada uygulanan katliamları onayladığım anlamı çıkarılmasın sakın fakat her iki tarafta kendince silahlı mücadele içindedir. 

Şimdi bu ülkelerdeki yönetimleri kınayan ABD ve AB neyin peşindedir bunu düşünmek lazım. Diğer taraftan ise bizim siyasetçilerimiz papağan misali ABD ve AB açıklamalarını dile getirip kınama ve uyarı mesajları yayınlamaktadır. 

Peki zaman gelip birileri çıkıp bizim hükümetimizi kınarsa… 

Kardeşim sen nasıl olurda PKK’ya karşı silahlı operasyonlar yaparsın derse… 

İşin bu boyutunu düşünen siyasetçi yok galiba… 

Şimdi bizdeki PKK ile orada hükümete karşı ayaklananlar arasında ne gibi fark var. Sonuçta her iki tarafta devleti tanımayarak devlete karşı isyan etmiş durumdadır. 

Siyasetçilerimiz ve devlet yetkililerimiz aslında bu açıklama ve kınamalarla kendi kendilerine PKK’yı meşrulaştırmış olmuyorlar mı? 

Bugün Suriye’ye uyarı çeken ABD-AB-İsrail ortaklığı yarın ülkemize PKK konusunda kınama çektiğinde ve bizleri müdahale etmekle tehdit ettiklerinde hangi yüzle cevap vereceksiniz. Bugün sizlerin isyancıları desteklediği gibi yarın birileri çıkıp PKK’yı meşru olarak desteklediğinde o zaman ne diyeceksiniz. 

İşte durumu görmeden sadece gelen emir üzerine bu kınamaları yapan siyasetçilerimiz aslında bu olayda da göstermektedir ki, Türk Milletinin değil ABD-AB-İsrail koalisyonunun siyasetçileridir. 

Gerçek anlamda kınanması gereken aslında bu ülkelerde isyan çıkarttırarak insani müdahale adı ile buralara yerleşme hesabı yapanlardır. 

Unutmayalım ki; gün geldiğinde aynı hesabı bizim ülkemiz içinde yapacaklardır ve o zaman bugün bizlerin kınadığı ülkelerde bizlere halkın sesine kulak ver NATO’nun insani müdahalesini destekliyoruz diyecektir. 

 
Toplam blog
: 168
: 1098
Kayıt tarihi
: 02.07.10
 
 

4 kasım 1996 yılında İstanbul'da dünyaya geldim. Bu sene ilköğretimden mezun oldum. Okul hayatımd..