Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '11

 
Kategori
Turizm
 

Tanıtamıyoruz

Tanıtamıyoruz
 

Yaşadığım yerde “expat” tabir edilen ve ülkelerinde olmaktansa Türkiye’de yaşamayı tercih eden yabancılar var. Sayıları oldukça fazla. Kimi villada kimileri apartman dairelerinde, kimi ise otantik olduğu daha doğrusu çok daha ucuz olduğu için köy evlerinde yaşıyor. Bu dostlarımızla ilgili çok ilginç hikayeler var ama onları daha sonra paylaşacağım. Bugün ise sadece bir tanesinden bahsetmek istiyorum. Adı Jack ve Bodrum’da yaşıyor. Bir de bloğu var. Yaşadığı olayları, ilginç gördüğü şeyleri bu bloğunda yansıtmaya çalışıyor. Bu günkü yazısında oldukça ilginç bir konuya değinmiş Jack. Yurt dışında satılan rehber kitaplarda bir çok restoran çıkartılmış, bir çok gezilip görülmesi önerilen ve eski baskılarda bulunan yer yeni baskılarda yok.

Bir dostu ülkemizi ziyarete geldiğinde, meşhur Çıralı yani Yanartaş’dan haberi bile yokmuş örneğin. Hani şu mitolojik hikayedeki kimmara canavarının öldürüldüğü yer canım...

Bu kadar çok para harcanıyor ülkemizin tanıtım hizmetleri için. Turizm bakanlığının 2011 tanıtım bütçesinin 100 milyon Dolar olduğu söyleniyor. Hoş Londra metrosunda Hindistan, Çin, Yunanistan billboardları arasında Türkiye ile ilgili hiç bir şeye rastlamış değilim henüz ama belli ki bu paralarla bir şeler yapılıyor. Ama nedendir bilinmez adam gibi bir türkiye rehberi ve nitelikli haritalar yapılmış değil henüz.

Gittiğiniz turistik bölgelerde satılan haritaları açtığınızda bölgeyi gösteren asıl haritayı bulmak hayli güç. Diyelim reklamlar ve onca halıcı, kuyumcu, restorant, bar gösteren planlar arasında şans eseri gerçek haritayı buldunuz. Bu kez de haritada aradığınız yeri bulmanız çok güç.

Yine yabancı dostarımızdan öğrendim. Güneydoğu bölgemiz için oldukça güzel bir web sitesi yapılmış. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gaziantep Ticaret Odası, GAP Kalkınma idaresi Başkanlığı katkılarıyla ortaya çıkan bu web sitesi oldukça basit ama bölge hakkında tatminkar bilgiler içeriyor. Türkçesi; http://guneydogumirasi.org olan web sitesinin İngilizce versiyonu ise; http://seanatolianheritage.org Bu tip web siteleri bile hayli kullanışlı oluyor. Tabii potansiyel ziyaretçileri o sitenin varlığından haberdar edebilirseniz.

Sahi Bursa’nın şöyle adam gibi bir haritası ve turiste neyin nerede olduğunu detaylı anlatacak bir kitabı var mı? Varsa da yurt dışında hedef kitleye ulaştırılabiliyor mu? 

 
Toplam blog
: 61
: 585
Kayıt tarihi
: 09.10.09
 
 

Haziran'mış, yıl 1963 Bursa'da doğmuşum. İlk ve orta öğrenimimi Bursa'da tamamlayıp, İngiliz Filo..