Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '07

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Tarihte 8 Şubat!

Tarihte 8 Şubat!
 

Tarihte 8 Şubat'ta neler olmuş yazmak istedim. Elimde bulunan bir kaç kitaptan edindiklerimi paylaşarak belki gereksiz belkide yararlı bilgiler vermek niyetli bu yazılarım.

Tarihi önemseyen ve geçmişte yaşanılan olayları okuyarak dinleyerek yada izleyerek ders edinmek , şaşırmak bazen bazende ibret almak keyifli oluyor benim için. Bu sebeple paylaşmak istedim. Aslında doğduğum gün neler olmuş acaba diye kendime sormamla başladı herşey. Umarım ilginizi çeker...

Tarihte 8 Şubat :

1954'te bugün ünlü gazeteci ve yazar Abidin Daver 68 yaşında ölmüş.1908'de gazeteciliğe başlamış "Tasviriefkar", "Yeni Gün", "Tercüman-ı Hakikat", "İkdam" ve "Cumhuriyet"'te çalışmış. Özellikle Denizcilik üzerine yazdığı yazılardan dolayı kendisinden "Sivil Amiral" olarak söz edilmiş. Daha sonraları Denizcilik Bankası'nın bir şilebine adı verilmiş.

1725 sabah saat 5.00'te, Rus Çar'ı Büyük Petro, En son büyük krizini yaşarken, ölüm onu ızdıraptan kurtarmış. Akut sirozdan öldüğü görülen Çar'ın ölümüne sebep sık sık yaptığı ve tüm saray erkanını da katılmaya zorladığı içki alemlerinden kaynaklıymış. Tek başına 35 yıl iktidarda kalmış bu süre içinde 1698 yılındaki Streltsy ayaklanmasından sonra 80 asinin kafasını kendi elleriyle kesmiş. Zalim biri olmasına rağmen kendisine zalim diyenlerin dillerini kestiriyormuş.Öz oğlunu işkence ile öldürtmüş.

1587'de bir zamanlar Fransa Kraliçesi , ardından da İskoçya Kraliçesi olan Mary Stuart'ın kellesi kesilmiş. İnfazdan sonra dudaklarının 10 dakika boyunca kımıldadığı efsane halini almış.

1914'te Marmara Denizi' nde ayıbalığı avlanmış.

1963' te Irak' a gerçekleştirilen bir askeri darbe 5 yıl önce kralı devirerek yönetime geçmiş olan rejimi yıkmış.

1970'de Necmettin Erbakan Milli Nizam Partisi'ni kurmuş.

Evet 8 Şubat'ta tarihte bunlar olmuş. Bugün neler oldu diye merak edenler www.milliyet.com.tr 'yi ziyaret edebilirler : )

 
Toplam blog
: 34
: 984
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

Yoktur hakkımızda söylenecek söz... Hakkımız da yoktur, hakkımızda birşey söylemeye zaten... Bir eli..