Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '09

 
Kategori
İzmir
 

Tartan "Kentin sakini değil, sahibi olmalıyız" dedi.

Tartan "Kentin sakini değil, sahibi olmalıyız" dedi.
 

Gazetecilikten gelme İzmir Konak Belediye Başkanı Dr.Tartan, halkla bütünleştiğinden beri başarılı.


İzmir’de gazetecilik yaparken, Konak Belediye Başkanlığına seçilen, aileden tiyatro kökenli Dr. Hakan Tartan, klâsik hizmet anlayışının ötesinde sergilediği ve dikkatleri üzerine toplayan icraatları, yakinen takip ediliyor.

İdarecilerimizden hep zarfın dışını icraatlarında anlatanların aksine Dr. Hakan Tartan; Zarfın içinde , halkla birlikte içiçeliğini, yürütürken, idareye ortak olmaları yönünde de telkinlerde bulunarak değişik ve alışmadığımız örnekler sergiliyor.

Dorio Moreno’nun sokağının açılması için ünlü müzisyen Enrico Macias’ı İzmir’e getirten ve elle tutulan faaliyetlerde imzası bulunan Tartan, kısa zamanda belleklerde yer etmesini bildi.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, gençleri, emeklileri, kadınları Konak Belediyesi’ne gönüllü hizmet vermeye çağırdı. Konak Belediyesi Kent Konseyi’nin Güzelyalı Kültür Merkezi Nazım Hikmet Sahnesi’nde Prof.Dr. Adnan Akyarlı başkanlığında düzenlenen yeniden yapılandırma toplantısında konuşan Başkan Tartan, farklı bir anlayışla demokratik işleyişi yaşama geçirmeyi amaçladıklarını belirterek, ”Kentin sakini değil, sahibi olmalıyız” dedi. Ve devamla da “İzmir’i hep birlikte yaratmalıyız. Bunun için, dostbaskan@konak.bel.tr” veya Konak Belediyesi adresine mail ya da mektup yollayarak kenti yönetmeye katkı sağlamak da mümkün “ şeklinde konuştu.

Kentin yaşadığı sorunlar için daha etkin ve hızlı çözüm bulma mekanizmasının geliştirilmesi gerektiğine değinen Tartan, kamu menfaatinin gözetlenmesi ve kamu adına bilgi ve fikir üretilmesi anlayışının Konak’ın değerlerine yeni değerler katacağını ifade etti. Bölgenin geleceğe taşınması ve gelecek nesillere daha iyi bir İzmir bırakmak tüm bireylere önemli görevler düştüğünü hatırlatan Tartan şöyle konuştu:

“Toplumun ve kentin sorunlarına duyarsız kalmak çağdaş bir davranış değildir. Katılımcı demokrasinin gereği de bu değildir. İzmir’in geleceğe taşınması, Avrupa kenti olması ve kentin değerlerinin korunması için kentlilik bilincinin geliştirilmesi ve dünyadaki gelişmelere göre kentin yenilenmesi gerekmektedir. Bu bağlamda, Kent Konseyine sivil toplum örgütleri, meslek kuruluşları ve halkımızın gönüllü katılım sayısını arttırarak kentin çağdaş ve modern bir görünüme kavuşmasını sağlamalıyız. Gönüllü olarak katılmaları, özverili çalışmaları ile kentimiz için önemli fikirlerin ve projelerin ortaya çıkacağını umuyor ve buna yürekten inanıyorum. Ben istiyorum ki birileri karar alıp birileri uygulamasınlar. Kente ışık tutacak kararları hep birlikte almalıyız.”

Başkan Hakan Tartanın işaret ettiği gibi kentin yenilenmesi ile ilgili ellerinde projesi olanların veya projeye ortak olmak isteyecekler için yepyeni bir plâtform açıldığını dün bu sütunlarda belirtmiştik.Kurulan derneğin adı “ Aktif Yaşam Yardımlaşma ve Dayanışma “ Başkanı Hülya Kaptanoğlu. Ellerinde projesi olanların bu adrese müracaatları gerekmekte. E-mail adresi de ayadder@hotmail.com olmaktadır.

Toplantıya Sivil Toplum Örgütlerinin yanı sıra çeşitli üniversitelerden öğrenciler, kadın dernekleri ve Mimarlar Odası üyeleri de katıldı. Resimlerde de halkla ve halkla iç içe olarak Başkanı her daim görmek, olası.

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..