Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '14

 
Kategori
Deneme
 

Tatlı kelam sözü

Tatlı kelam sözü
 

Tatlı kelam, sözünün yüreğimizde hissettirdiği rüya gibi güzelliğini hissettiren kelimeleri, ayrı bir tat vererek yüreğimizdeki tüm kirli paslı duyguları temizlemesini kim istemez ki. Güzel bir kelam işitmek, sevdiğinden dostundan arkadaşından işitmeyi herkes ister ve de bekler. Bitmeyen bir rüya gibi o anın hiç bitmesini istemez insan. Ama gel görkü bunu istemek bazen deveye hendek atlatmaktan çok zor.

Yüreğini avuçlarına bırakmasını istemek, emanet bir gülde duran yüreğinin kokusunu sevgi kelamı ile sunmasını beklemeyi insan istiyor. Bir rüya gibi şiir gibi gözlerinde aşkı haykırmasını, sevdiğini söylemesini insan bekliyor gel görkü bu çoğu zaman mümkün olmuyor.

Gönül bu, öylesine sabahlara kadar onu düşünürsünüz, senden başkasını görmez gözlerim derseniz de düşünseniz de o tatlı kelam sözlerini duymak için aylarca bekleseniz de o gül dudaklarından, dökülmez. Ya günlük yaşamın telaşı o anki bilemediğimiz hislerin kördüğüm olması veyahut ta karşındaki o anda ne hissettiğinizi bilmemesi, o anda senin gibi aşka tutkulu olmaması, içindeki duyguları söze dökememe sevgiyle fısıldamayı sevmiyor olabilir.

 Ama siz çırpınarak beklersiniz anlatılmayan hislerin dile gelmesini hatta saklandığı o çekingenlik maskesini, atmasını beklersiniz ama olmaz. Yüreğin yanar kavrulur lakin çaresiz geri dönersiniz, şahit olmayı istediğiniz o güzel anın hayal kırıklığı ile gidersiniz ve tam o anda sevdiğinizin –hayatım alış veriş için markete gidermişin-sözünü duyarsınız. Ruhunuzu okşayan o tatlı ”hayatım” kelamı damarlarınızda akan aşkın kudretini yaratan yüce Allah’ın aşka vermiş olduğu kudretini güzelliğini hayatınıza verdiği huzuru hissedersiniz son anda son dakikada hissedersiniz.

İşte tatlı kelam sözcüğü yüreğimizde böylesine güzel bir dokunuşla hissettirdiği güzelliği işte budur. Gönül bu gönlü yaratan yüceler yücesi Allah günde binlerce defa kontrol ediyor. Kulunun halini anlıyor ve biliyor. Merhameti sonsuz Rabbim günde bin defada istesen dinlemem demiyor geri çevirmiyor, biz kullar gibi usandım yeterde demiyor merhameti sonsuz rabbim. Selam ve dua ile

Mehmet Aluç

 

 

 

 
Toplam blog
: 959
: 197
Kayıt tarihi
: 04.06.13
 
 

Ben Mehmet Aluç 1962 Malatya Doğumlu. Ortaokul mezunuyum. Çocukluğumda okuma hevesim Tarkan çizgi..