Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ekim '10

 
Kategori
Siyaset
 

Tayyip'e güçlü rakip geliyor

Tayyip'e güçlü rakip geliyor
 

Numan Kurtulmuş


Sn RecepTayyip Erdoğan İstanbul Belediye Başkanlığı ve devam etmekte olan Başbakanlığı süresinde birçok ezberi bozarak, yıpranmadan, karizmasını güçlendirerek bu günlere gelebilme başarısını gösterdi. Her darda kaldığı zamanda karizmayı çizdirmeden çıkış yolu söylemleri bulabildi. Demokrasilerde uzun yıllar iktidarda kalabilmek zor iş. Halk söylemlerle siyasileri iktidar yapıyor. Halk, iktidarla yaptıkları veya yapamadıkları için sandıkta hesaplaşıp yolunu ayırabiliyor. 

Türk siyasetinde şu günlerde yine önemli gelişmeler yaşanmaktadır. Saadet Partisinde Erbakan Hocanın katkılarıyla yaşanan gelişmeler. Erbakan Hocaya karşı Numan Kurtulmuş çıkışı. Erbakan Hoca partisinin tabanını 28 şubat süreci sonucu kurulan AKP ye kaptırmıştı. Saadet partisi küçülen parti olmasına rağmen, doktrin er düşüncenin sahibi olması nedeniyle varlığını devam ettirdi. Kök Saadet Partisinde gövde ve dallar AKP de olması nedeniyle büyüyüp serpilen kesim AKP de oldu. İktidar sürecinde AKP ye güç veren halk artık AKP’nin kendilerine kışlık yakacaktan ve erzak sadakasından başka bir şey veremeyeceğini görüyor ve yaşananları anlamaya başlıyor. AKP yi iktidara taşıyanlar, AKP’nin bundan öncekiler gibi dünyalıkları ile uğraştığının farkına varıp, amaçlarının farklılaştığını anlamak üzereler. AKP den büyük kopuş sanırım işte o zaman gerçekleşecek. O zaman da sanırım gelmek üzere. Numan Kurtulmuş umduklarını dokuz senedir AKP de bulamamış olan samimi insanları saflarına çağırıyor. ‘Ehli insaf, ehli namus, adalet duygusu yüksek herkesle bu yola devam edeceğiz’ diyor. Tayip Erdoğan’ın hitabet dilini kullanarak. 

AKP için ciddi sıkıntı başlıyor. İki kolunda yardımcı ile ayakta durabilen Erbakan Hocanın vesayetinden kurtulan Numan Kurtulmuş AKP de aradığını bulamamış olan samimi insanlarla AKP’nin yanlışlarını düzeltmek üzere siyasetimize fırtına gibi girebilir. Tayip Erdoğan sanırım sonunda aradığı yarışacak rakibini bulacak. 

 

 
Toplam blog
: 30
: 706
Kayıt tarihi
: 05.08.08
 
 

1958 doğumlu İst üniversitesi mezunu. Tenis ve siyaset ilgi alanı. Belgesel tutkunu. ..