Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '13

 
Kategori
Güncel
 

TC Eylemi, Facebook, Twitter, İnci Sözlük

TC Eylemi, Facebook, Twitter, İnci Sözlük
 

Sosyal medyanın son beş yılın en önemli siyasi propaganda sahası olduğu herkes tarafından kabul gören bir gerçek. Her görüşün kendine ait gruplarında yaptıkları yayınla siyasi olarak kararsız diye adlandırılan ve siyasi benliği fazla gelişmeyen kişileri etkileme adına yaptıkları bu yayınların çoğunluğu masa başı işçiliğinden oluşuyor. Yani photoshop programıyla elde edilen görüntüler siyasi propaganda yapılacak şekilde ayarlanıyor ve gerçekmiş gibi sosyal medyada yayınlanıyor.

Bu tür siyasi propagandanın en güçlü ve en kapsamlı olanıysa son günlerde yaşanan Facebook ve Twitter hesap isimlerinin başına TC koyma eylemidir. Yukarıda belirtildiği gibi masa başı işçiliği olan fotoğrafları eski ve yeni diye lanse ederek siyasi olarak gördüğü her şeye inanan kitleyi etkilemek ve taraftar toplamak amacıyla yapılıyor.

Bu propaganda eyleminin bu kadar tutmasındaysa reklam faaliyetlerin geniş olması, fotomontajla üretilen fotoğrafların etrafa sıkça yayılması ve isminin başına T.C koyanların dikkat çekilip koymayanlarında buna özenmesini göstermek en doğrusudur.

İsminin başına T.C koyanlar iki gruba ayrılıyor. Birinci grup Ak Parti’ye olan karşıtlığından dolayı siyasi görüşünü ortaya koyanlardan oluşuyor. İkinci grupsa işin siyasi tarafını anlamayıp bunun saf bir milliyetçilik göstergesi olarak algılayıp, siyasetten fazla anlamayan, gördükleriyle hareket eden kişilerden oluşuyor.

İşte çıkan son olayın perde arkası:

İnci Sözlükte birisi sıkıldığı bir anda ne yapalım edelim derken bu T.C furyasını başlatmayı akıl ediyor. Yazdığı metindeyse “Nasıl olsa bu işin peşine düşen sazanlar olacaktır” diye ekliyor. Aşağıdaki fotoğraf İnci Sözlükten alınmış ve olayın başladığı metnin yer aldığı fotoğraftır.

Bu olayların büyümesinden sonraysa İnci Sözlük mahkemelik olup sitenin kapanmaması için o yorumu kaldırıyor ve sazan avıyla ilgili ikinci açıklamam diye olayı başlatan kişi yeni bir mesaj yayınlıyor. İşte o mesajın metni aşağıdadır.

Bu Propaganda da Asıl Amaç Nedir?

Ülkeyi sanki bölünüyormuş imajı vererek halkı galeyana getirip iktidara karşı ayaklandırmak ve gövde gösterisi yapmak ilk hedefleridir. Bunun yanında Ak Partililerle BDPlilerin bu eyleme katılmamalarıyla ortak bir karar almasını beraber ülkenin yıkıldığı algısını yaratmak. En büyük kazançlarıysa yukarıda da belirttiğim gibi bu sayede siyasi olarak bir kimliği olmayan, kararsız kanadı oluşturan bireyleri etkileyip oy kazanmak.

Not: Fotoğrafları yazı dizinine istediğimiz gibi yerleştiremediğimiz için albüm olarak ekliyoruz. Yazının diziniyle tam halini görmek için aşağıdaki linke tıklayınız..

http://www.mehmeteminztrk.com/t-c-eyleminin-perde-arkasi-ve-amaclanan-hedef/

 
Toplam blog
: 352
: 3094
Kayıt tarihi
: 02.08.08
 
 

1989’da Aksaray’ın Eskil ilçesinde doğdu. İlköğretimini 2004 yılında Eskil Cumhuriyet İlköğretimi..