Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '09

 
Kategori
Futbol
 

Tebrikler Beşiktaş ve Beşiktaşlılar

Tebrikler Beşiktaş ve Beşiktaşlılar
 

Türkiye Liginin 51. kupasını bu yıl Türkiye Kupası'nı da alan Beşiktaş kazandı. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın 17'şer kez kazandığı ligde siyah beyazlılar 11. defa mutlu sona ulaştılar. Beşiktaş'ı ve Beşiktaşlıları yürekten kutluyorum.

Ligin başında Beşiktaş'ın adı pek geçmiyordu. Gerçi 3 büyüklerden biri olarak Beşiktaş her zaman peşin peşin şampiyon adaylarından biridir. Ancak bu yıl Galatasaray ve Fenerbahçe arasında mücadelenin geçeceği tahmin edilirken aradan Sivasspor sıyrılarak ilk yarıyı lider bitirdi.

Beşiktaş'ın 6. sırada tamamladığı ilk yarı sonunda Beşiktaş'a şans tanıyanlar yine azdı. Bu arada yönetim, büyük bir cesaretle genç hoca Ertuğrul Sağlam'ı takımın başına geçirmiş olmasına rağmen, alınan sonuçlar ümit vermiyordu ve spor camiası da yönetimle aynı kanaatte değildi, aynı zamanda ümitsizdi.

Fenerbahçe, Avrupa şampiyonu İspanya'nın hocasıyla başladığı sezonda arka arkaya aldığı kötü sonuçlar sonrasında Aragones'e karşı bir şey yapamazken, Beşiktaş, Avrupa kupalarına veda edince Ertuğrul Sağlam'la yollarını ayırdı.

Ve biraz sürpriz biraz da beklenen bir şekilde takımın başına yine yerli bir hocayı, Mustafa Denizli'yi getirdi.

Çokları bu saattten sonra Denizli'nin takımı toparlayamayacağını düşünüyordu ama, tecrübeli hoca bugün mutlu sona ulaşarak, kariyerine 3 büyükleri şampiyon yapan tek Türk hoca olarak spor tarihindeki yerini aldı.

Hayatta "keşke" diye bir şey olmadığını biliyoruz. Ne ligin zirvesi, ne de düşen takımlar için artık şöyle olsaydı, böyle olmasaydı demenin bir faydası yok. Centilmence hepimiz birbirimize saygı duyalım ve kazananı tebrik etmesini bilelim.

Hayat zaten bir oyun. Maçlar ise hayatın içindeki bir başka oyun. Bunun için havalara uçmaya da, kahrolmaya da değmez. Ama gönül verdiğimiz takımın kazanmasına sevinmemek, kaybetmesine üzülmemek elbette mümkün değil.

Ama her şey oldu ve bitti... Gelecek sezon görüşmek üzere diyerek renklere duyduğumuz sevdaları kalbimize gömelim.

Tebrikler Beşiktaş... Ve tebrikler Sevgili Ümit Culduz ve onun şahsında bütün Beşiktaşlı Blogdaşlar...
 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..