Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Temmuz '13

 
Kategori
Güncel
 

Tecavüze sessiz kalma

Tecavüze sessiz kalma
 

Sessiz kalma


Bu ülkede artık çok olağan bir durum var, olağan demiyorum, olağanlaştırılan diyorum. Tecavüzcüler, katiller, palayla, orantısız güçle halka saldıranlar kesinlikle cezalandırılmıyor, serbest bırakılıyor ve ödüllendiriliyor.

Her gün bir yenisini duyduğumuz, birileri tarafından örtbas edilmeye çalışılan, ceza verilmeyen veya çok az cezalandırılan hatta yok sayılmaya çalışılan tecavüzler. Belki dünyanın her yerinde var, fakat bizdeki gibi tecavüz edilen kişiler suçlanmıyor. Cezalı cezasını alıyor. Ama bizdekiler çok farklı. Anadolu köylüleri toplanıp 15-20 kişi bir araya geliyor, küçük yaştaki çocuğa tecavüz ediyorlar, ya dayı, amca veya en yakını birleşir ailenin en küçük kızına tecavüz ederler. Bazıları da aralarına aldıkları dokuz yaşındaki erkek veya kız çocuğu fark etmiyor amiri, memuru, askeri, polisi, mühendis, temizlikçisi ırzına geçerler.

Son 15 yılda; 241 polis, 91 asker, 17 özel timci, 15 korucu, 45 gardiyan ve daha kimler kimler tecavüzden yargılanarak hiçbir ceza almadan serbest bırakıldığını çok üzülerek öğreniyorum.

En son öğrendiğim bir tecavüz olayı daha ve engelli bir çocuk;

Balıkesir' in Edremit İlçesi'ne bağlı Altınoluk Beldesi'nde, zihinsel engelli olan 16 yaşındaki G.H.' yi, 44 gün boyunca bir evde alıkoyarak tecavüz ettiği ileri sürülen 3 kişi yakalanıyor. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler serbest bırakılıyor. Annesi olmayan G.H., devlet korumasına alınıyor.

İlçeye bağlı Altınoluk Beldesi Avcılar Köyü'nde babası 67 yaşındaki İbrahim H. ile yaşayan 16 yaşındaki G.H., geçen 2 Haziran günü dışarı çıkmış. Babasının ihbarı üzerine ilçe jandarma ekipleri G.H.'yi aramaya başlıyor. Yapılan aramalara rağmen zihinsel engelli kız bulunamıyor.. Yaklaşık 20 gün önce G.H., iddiaya göre, babasını arayıp İzmir'de bir kadınla birlikte yaşadığını, yaşadığı yerde mutlu olduğunu ve artık kendisini aramamasını istediği belirtiliyor. Baba’nın da ne kadar doğru söylediği meçhul.

Durumdan şüphelenen baba bunun üzerine görüşmeyi jandarma ekiplere bildiriyor. Harekete geçen ekipler, zihinsel engelli G.H.'nin ilçeye bağlı Narlı köyü yakınlarında bir evde alıkonulduğunu belirleyerek, eve yapılan baskında 44 gündür alıkonulan G.H. kurtarılıyor.

Evde bulunan 38 yaşındaki T.S., 40 yaşındaki A.Y. ile 49 yaşındaki Ö.Y. de yakalanarak gözaltına alınıyor. G.H., ise sağlık kontrolü için hastaneye götürülüyor. Muayenede tecavüz bulgusuna rastlanıldığı kaydedilen G.H.' nin uzman pedagog eşliğinde başvurulan ifadesinde, evlenmek için evden kaçtığını A.Y. ile evlilik hazırlığı yaptığını, babasının yanına dönmek istemediğini söylediği öğreniliyor.

Engelli çocuk, Çocuk Esirgeme Kurumuna diğerleri de normal yaşamlarına dönüyor.

Kaçıranlar, tecavüz edenler, buna müsaade edenler gayet rahat hayatlarına devam ediyorlar.

Bu her zaman böyle mi devam edecek! Ne olur artık bu olayların üstünü kapatıp, sessiz kalmayalım.

 
Toplam blog
: 137
: 2242
Kayıt tarihi
: 19.02.13
 
 

05 Ekim Ankara doğumluyum. Okumayı, yazmayı, insanları dinlemeyi seviyorum. Kişisel blogumda her ..