Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '12

 
Kategori
Haber
 

Tedbirli olma, önlem alma mantığı

Tedbirli olma, önlem alma mantığı
 

Terör son bir ay içinde iyice azıttı. 

 
Her gün şehit haberi almaktan ve üzülmekten yorulduk artık.
 
Gaziantep'te 9 Şehit
Şemdilli'de - 10 Şehit
Uludere'de 10 Şehit
Afyon'da 25 Şehit
Bingöl-Karlıova karayolunda 8 Şehit
ve yine Bingöl-Muş Karayolunda 10 şehit
 
Asker, Polis, Korucu durmadan şehit veriyoruz. Şehit sayıları da durmadan artıyor.
 
Bu ne kadar daha böyle devam edecek.
 
Terör Örgütü, daha fazla ölüyor, terörle mücadelede şehit de verilebilir tabii ama bu kadar ağır kayıplar vermemiz insanı düşündürüyor.
 
Türkiye yıllarca terörle mücadele ediyor. Hiç mi bu mücadeleden kazandığı deneyimler yok. Mesela hatalardan ders çıkarmak, güvenlik personelinin imkanlarını daha da artırmayı hiç mi düşünmüyoruz.? Uzaktan kamandalı bombaları etkisiz hale getirmek için jammerlar (sinyal karıştırıcı) kullanılıyor. Bazen zırhlı araçlar da kullanılıyor ama demek ki yeterli gelmiyor. O zaman daha da imkanları artırmak gerekmez mi?
 
Son yıllarda terör örgütü yollara mayın döşüyor ve askerimiz geçerken patlatıyor. Bu mayınları daha etkin tespit edecek bir teknoloji olmaz mı? Veya mayın patlamalarına  daha dayanıklı zırhlı araçlar askerlere daha çok tahsis edilemez mi? 
 
Olay olduğunda mutlaka bu olayın araştırması yapılıp, imkanlar daha da iyileştirilmeye bakılmalı. Olayların kök nedenleri sürekli sorgulanmalı ve işler kesinlikle şansa bırakılmamalıdır. Bugün dünya sürekli en iyi uygulamaları geliştirmeye ve yaygınlaştırmaya bakıyor. Kötü pratiklerden de sürekli dersler çıkarıyor.
 
Gazetelere bakıyorum olayın bu yönünü nedense kimse irdelemiyor. Bir tek Posta gazetesi bu konuya değinmiş. Tebrik ederim. İşte çağdaş bir bakış açısıdır bu. Daha başka ölümler olmasın diye kafalar yorulmalı, gerekli tedbirler, önlemler mutlaka alınmalıdır.
 
Savunma sanayine, askeri elektronik teknolojiye, yüksek teknolojiye mutlaka büyük yatırımlar yapılmalıdır. Türkiye'nin imkan ve kaabiliyetleri sürekli geliştirilmelidir. Arap Baharı ve Suriye olaylarından sonra Orta Doğu'nun daha da karışacağı anlaşılıyor. Suriye, Irak, Iran sınırlarımızı bundan sonra daha etkin korumalıyız. Bu korumada teknolojik istihbarattan, yüksek teknolojiden de sonuna kadar yararlanmalıyız.
 
 
 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..