Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Nisan '16

 
Kategori
Deneme
 

Tek şansın var hangisini seçerdin; küresel ısınma olmasın, savaşlar sona ersin, ömür 200 yıl olsun

Tek şansın var hangisini seçerdin; küresel ısınma olmasın, savaşlar sona ersin, ömür 200 yıl olsun
 

Dilekle temenniyle işimiz olmaz da önümüzde bu üç konu da varken belki birini seçip insanlık olarak ona yoğunlaşırız; yazımız bu tercihi belirlemeye yönelik.

Hani gönül ister ki üçü de olsun. Küresel ısınma dışında diğer ikisi sanki bizim elimizde. Ve görünen o ki “ömrün 200 yıla çıkmasının daha çok olabilirliği var; çünkü insan ömrü zaten uzuyor ve bu alanda bilimsel çalışmalar yapıldığını duyuyoruz.

Valla bana göre üçü de önemli. İnsanlar sanıyorum öncelikle “Küresel ısınma olmasın” diyecekler. Sonra “Dünyada savaşlar sona ersin” ve ömür uzamazsa uzamasın. Ama dikkat edilirse dünya hayatında iyi şeyler ve kötü şeyler birlikte var. Yani demem o ki zulmüne katlanıyorsak ödülünü de almalıyız.

Yine denilecek ki “Küresel ısınma dünyayı kasıp kavuruyor, dünyada savaşlar ölümler devam ediyor, ömür 200 yıla çıksa ne olacak? Zaten bunlar varken sen bu ömrü tamamlayamazsın”

Ömür 200 yıla herhalde rakamları değiştirerek çıkmaz, 200 yıl yaşayan insanın yapısı da değişir. Artı küresel ısınma da olsa insanoğlu yine belki bir yolunu bulabilir. Asıl bizim yarattığımız felaket önemli. Savaş ve ölümler dünya kurulduğundan beri durmuyor. Medeni ülkelerde daha az olduğuna göre demek ki bu işin yolu bu.

Dünyada savaş ve ölümleri durdurmak bizim elimizde; işte ben bizim elimizde olduğu için durduramayız diyorum. Buradan şu sonuç çıkıyor: Dünyada savaş ve ölümler biterse bütün dileklerimize kavuşabiliriz. Yani olacaksa bence bu olsun.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..