Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '09

 
Kategori
Güncel
 

Teknolojinin neresindeyiz?

Teknolojinin neresindeyiz?
 

Resim alıntıdır.


Dünya pazarı elektronik çağda hızla ilerlerken ülkemiz teknolojinin neresindedir ne kadar ilerleme kaydedilmiştir bu durum düşündürücüdür, gerek askeri alanda gerekse sivil savunma araştırma alanlarında teknoloji yerini alırken, ne kadar ilerledik?

Görülüyorki birtakım kişiler ülke halkına yalan söylemekte teknoloji avutması yapmaktadır, bir dönem uzaya gönderilen türksat iletişim ve teleskobik uydusunun yeryüzündeki karıncayı görebilecek yerini tesbit edebilecek kadar üstün özelliklere sahip olduğu anlatılmıştı, peki ihtiyaç olduğunda kullanılmayan bu teknoloji ne zaman kullanılacak?

Daha üç gün önce yaşanan acı bir kazanın bilançosu 5 ölüm ve bir kayıp, bu olay ülkemizi yasa boğmuş kazanın oluşumundan haber alanlar ise umutla inşallah kurtulanlar olmuştur diye dua ederken, saatler geçmesine rağmen yüreklerdeki acı daha fazla artmıştır.

Sık sık görsel basında dakika dakika verilen haberler ise gergin bir bekleyişi getirmiş, sonuç olarak dondurucu soğukta binlerce kişinin arama yapması sonucunda kaza bölgesine ulaşılmış ve kazazedelerin yaşamlarından umutları kesmiştir, böylesine bir kazada ihmaller varmı diye insanların kafasında sorular oluşmakta bu soruya cevap aranmaktadır.

Tabiki ihmaller vardır, elinizdeki tüm imkanları seferber etmek ve mevcut teknolojiyi kullanamamak bir ihmal değil midir, sonucu kabullenmek herşeyi kadere bağlamakla sorumluluktan kurtulmayı ahlaki açıdan dürüst bulmuyorum.

Dünyada doğal yaşamı sürdüren birçok canlıyı uydudan takip eden teknoloji malesef ülkemizde mevcut olmasına gağmen insanlığın hizmetine sunulamamıştır, ancak bu hizmetler kişiye özel menfaatler uğrunda kullanılmaktadır, bunu sık sık görüyoruz bakınız bir trafik kazası oluyor yaralılar karga tulumba taşınıyor yada ambulans bulunamıyor, veye kazaya zamanında ulaşılamıyor her ilde bir hava ambulansı olsa kazazedenin yaşama şansıda ertış olur.

Ciesem firması kaza bölgesini yüz metre yanılgı payı ile tesbit ediyor, kaza bölgesine ulaşılmıyor ya da başka noktalarda kazazede aranıyor, tabiki bu geçen oyalanma ve geçen zaman içinde yaşama ümidini de yok ediyor, yaralılar yaşamını yitiriyor.

Cehaletin ülkemizi esir aldığı, eğitimin baltalandığı yoksulluğun hızla ilerlediği bir noktada günümüz teknolojisinden yararlanmak bir başka bahara kaldığını düşünüyorum.

 
Toplam blog
: 193
: 517
Kayıt tarihi
: 28.02.08
 
 

Sinop doğumluyum, ülkesini ve ulusunu seven bir vatansever, her ay devlete düzenli vergisini ödeyen ..