Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '12

 
Kategori
Futbol
 

Telegol

Telegol
 

Geçen akşam Televizyonda Telegol programını izliyorum. Söz döndü dolaştı Türk Futbolu Nasıl Kurtulur meselesine geldi.

Program moderatörü , hepsi futbolda otorite olan programın daimi katılımcılarına şu soruyu sordu ; " Siz futbolu yöneten en üst  makamda bulunsanız  ne yaparsınız?

Katılımcılardan birisi Futbol  Federasyonunu baştan aşağı değiştiririm; diğerİ de, Dernekler Kanunu değiştirerek bütün spor kulüplerini ŞİRKET haline dönüştürürüm dedi. Bu fikirleri ileri süren katılımcıların her ikisi de en büyük kulüplerimizde futbol oynamış ve efsane kabul edilebilecek eski futbolcular. Bu değerli futbolcular başka bir fikir ileri süremediler. Çünkü bu konuda fikirleri olmadığı belliydi, zira daha önce bu konuyu hiç düşünmemişlerdi çünkü.

Bunların dışındaki katılımcılar ise  konuyu gır gıra getirmeye çalıştılar ve de moderatör durumu anladı ve soru sormaktan vazgeçti.

Bu arada ilave etmek isterim. Tüm katılımcıların ortak görüşü Türk Futbolunun Kurtulması için Federasyonun başına büyük kulüplerde futbol oynamış futbolcuların gelmesi idi.

ÇELİŞKİYE bakın.

Katılımcıların hepsi futbol konusunda kendilerince UZMAN durumundalar ve Telegol gibi reytingi yüksek bir programda görev yapıyorlar. Futbolumuzun kurtulması için doğru dürüst bir tek görüş söyleyemiyorlar, ama futbolumuzun başına eski futbolcular gelsin diyorlar.

ACI GERÇEK  nedir biliyor musunuz sayın dostlar, KİMSE BU KONUYU ÇÖZMEK İÇİN DÜŞÜNMÜYOR VE ÇÖZÜM ARAMIYOR.

Hiç unutmam 1960' lı yıllarda yanılmıyorsam Ali Sami Yen stadında Çekoslovakya'ya  8-0 yenilmiştik. Daha sonra Ankara'da Polonya'ya da  aynı skorla mağlup olduk. O zamanlar çok gençtim ve çok üzülmüştüm. Aradan 50 yıldan fazla zaman geçti belki biraz ilerleme kaydettik ama, bir kere Dünya üçüncülüğümüz dışında, futbolumuz çok kötü durumda.

Ama bugün söylenen şey federasyon ve dernekler kanunu değişsin. Ne kadar komik geliyor mantığımıza.

BEYLER FUTBOLU OYNAYAN FUTBOLCULARDIR. ÖNCE FUTBOLCU YETİŞTİRMEK GEREKİR. BU DA ANCAK DEVLET POLİTİKASI İLE OLUR.

Devletimiz  sade yani yalın futbolcu değil, YILDIZ FUTBOLCU yetiştirecek  rasyonel kararlar almalıdır.

Bunun nasıl olacağını bundan sonraki bloglarımda belirteceğim.

 
Toplam blog
: 472
: 959
Kayıt tarihi
: 26.01.10
 
 

1945 yılında Adana'da doğdum. Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültes..