Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Terbiyeli kadın rahatsız etmeyen ilgiye gülümseyerek karşılık verir

Terbiyeli kadın rahatsız etmeyen ilgiye gülümseyerek karşılık verir
 

Gülümsemek içten gelen bir olay, keyfi yerindeyse ve daha da önemlisi ilginin gösterilme şekli. Yine de biraz insani bir yan katarak ve nolur ki biraz kendini zorlayarak… Ben kadın olsaydım herkeslere gülücük dağıtırdım! Cömert kadın diyoruz ya, kadında cömertlik bu işte.

Biliyoruz Türk erkekleri için bu çok zor ama kusura bakmasınlar Türk kadınlarında da bu yön hiç yok; kadınlarımız terbiyelerini sergiledikleri davranışlarından değil ahlak öğretilerinden alıyorlar.

Oysa bu şekilde bir davranış kadını çok yüceltiyor. Herkes bu kadınlara hayran oluyor. Böyle davranmayı hafiflik olarak gören ahlak kumkumaları var maalesef. Yine de biz çoğunluk kadınların böyle davranmalarında bir sorun görmüyoruz. Tabii ki gülümserken eteğini kaldırmamak şartıyla.

Ulu büyük Manitu dedem kadınları uzaktan seyredeceksin derdi; gerçekten yaklaşılmıyor, yaklaşılıyor da bu manada yaklaşılmıyor. Aslında derdimiz bu değil; hayatın içinde onlarla sürekli karşılaşıyoruz, yan yanayız falan. Heykel gibi, birbirini tanımıyor gibi, dahası birbirimize karşı suç işlemiş gibi… Böyle olmuyor, bir şey söylemek gerekiyor.

Ben biraz arsızım, kadınlarla eşimden daha kolay konuşuyorum. Ama herkes benim gibi değil; erkekler utangaç medeni cesaretleri yok, ya da sadece gülümsemeyecekken başka şey peşindeler. Haliyle iletişim kuramıyorlar. Belki aynı şey kadınlar için de geçerli.

Bütün bu durumlarda kadınların davranışı belirleyici oluyor. Rahatsız etmeyen ilgimize çirkin tepkiler alınca o kadın hakkında olumsuz düşünüyoruz. Tanıyorsak zaten bir daha yaklaşmıyoruz.

Kesinlikle doğru; erkeklerin bir kısmı kadınların gülümsemesine fırsat vermiyorlar ya da terbiyeli karşılığı (tatlı karşılığı) hak etmeyecek şekilde ilgi gösteriyorlar. Ama yine de onların bu kabalığına rağmen asil bir hanım gibi karşılık verebilirsiniz. Beklemediği şekilde güzel karşılık alınca belki utanır davranışlarını düzeltirler.

Rahatsız etmeyen ilgi kişiye göre değişse de bellidir; abartmadan bakmak, gülümsemek, güzel olduğunu söylemek, espri yapmak, selam vs.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..