Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '13

 
Kategori
Futbol
 

Terim Milli Takım'ı almamalı

Terim Milli Takım'ı almamalı
 

Hiç uzatmayıp doğrudan konuya gireyim:

Şimdi biz kalkıp da bu duruma "Aziz Yıldırım Operasyonu" dersek... Güler misiniz Fenerli dostlar? Evet, tabi ki gülersiniz.. 

Öyleyse dönün; son iki yılda yazdıklarınıza bakın. Önce kendi halinize gülün; sonra nefesiniz yeterse buna da gülersiniz. 

Evet; bu bir Aziz Yıldırım operasyonu değil elbette. Ama dolaylı yoldan da olsa; kendisine getirecek faydayı görmemek de "bakar-kör"lük durumunun acı bir yansıması olsa gerek..

Konu Fenerbahçe değil de Fatih Terim-Milli Takım-Galatasaray- TFF (Yıldırım Demirören) dörtlüsüyken neden Fenerbahçe ile başladık yazıya?

Basit bir ironi yaptık işte.. 

Başlarına gelen (kendi elleriyle getirdikleri) her musibeti Galatasaray'dan bilen "akil ve sakil" adamlar belki bir ders çıkarırlar diye.. Hoş bu "akil ve sakil" adamların içinde öğretmeni, mühendisi falan da var ama.. 

Konumuza geçelim. 

Asıl mesele; Yıldırım Demirören'in bir taşla kaç kuş vuracağıdır. Bu kuşları aşağıda sıralayacağım. Aklıma gelenleri tabiki..

Ve sıralayacağım bu sebeplerden ötürü de Fatih Terim Milli Takımı AL-MA-MA-LI-DIR.

Bakınız pek muhterem TFF başkanımız neler düşünüyor benim fikrimce:

1- Yabancı futbolcu sınırlamasından dolayı; 17 kulübün tepkisini çeken TFF yönetimi oldukça zor durumda. Haluk Ulusoy'un da başkanlık için sıkı bir çalışma yürüttüğünün farkında. Bu hamle bir "şantaj" olarak yapıldı. "Bana Fatih Terim'i verirsen; yabancılarına izin veririm". Meselenin birinci kısmı burası.

2- Bu hamle ile birlikte hem Galatasaray'ın hem de diğer 16 kulübün daha "çatlak ses" çıkarması önlenmiş olacak. Galatasaray; futbolcuları adına açmış olduğu davaları geri çekecek. Böylece hem tazminat ve imaj kaybı önlenecek; hem de TFF yönetiminin (daha doğrusu Yıldırım Demirören'in) koltuğu biraz daha sağlama alınmış olacak.

3- Fatih Terim'in hem Milli Takım'ı hem de Galatasaray'ı aynı anda çalıştırıyor olması sebebiyle; Fenerbahçenin özellikle sezon ortasında "geleneksel" hale getirdiği "saldırı ve çamur" politikasının devamı için eline güçlü bir koz geçecek. Böylece yabancı sınırlamasına karşı çıkıyormuş gibi görünse de, aslında içten içe kuralın değişmesini bekleyen Fenerbahçe yönetimi; her fırsatta Galatasaray ve Fatih Terim'e rahatça saldırabilecek. (Milli Takım'da kendi futbolcularını oynatıyor, Milli takım apoletiyle kulüp maçlarında hakemlerin kendi lehine hata yapmalarına sebep oluyor gibi yorumlar). Böylece TFF, hem Fenerbahçe'nin saldırısından bir nebze uzaklaşacak, hem de "beslendiği" "gerilim" ortamı"nın devamı sağlanacak.

4- Yukardaki maddeyle ters düşüyor gibi görünse de; baskı altına alınan hakemler sözü geçen eleştirilere muhatap olmamak için Galatasaray maçlarında rakip lehine rahat; Galatasaray lehine ise zor "düdük" çalacaklar. Fatih Terim de Milli Takım'ın başında olduğu için "kendi kurumunun mensupları" hakkında rahat açıklama yapamayacak.

5- Süper lig, Türkiye Kupası, Şampiyonlar Ligi ve Milli maçlar göz önüne alındığında neredeyse "her hafta 3 maça" çıkacak olan Terim; yorgun düşecek. Son 2 sezonki şampiyonluklarda katkısı apaçaık belli olduğu halde; performans düşüklüğü doğrudan Galatasaraylı futbolcuları etkileyecek ve "4. Yıldızın takılmasının" önüne geçilmeye çalışılacak.

6-Galatasaray Yönetimi; Terim'in istifasını alıp Milli Takım'a gönderse dahi; yeni gelecek Teknik Direktörün takıma, futbolculara ve ortama alışması zaman alacak. Böylece yarışa girilen her kulvarda başarısızlık ihtimali artacak. "Zirveye çıkamıyorsan rakibini düşür" zihniyetli Fenerbahçe yönetimi de; olası bir "düşüşü" "ağızları sulanarak" izleyecek.

Sizin ekleyecekleriniz var mı?

 
Toplam blog
: 93
: 585
Kayıt tarihi
: 27.01.09
 
 

Elektronik ve haberleşme mühendisiyim. Galatasaray taraftarı; evli; 1 erkek çocuk babasıyım. ..