Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '16

 
Kategori
Güncel
 

Teşekkür ederiz Arslan Tatar

Teşekkür ederiz Arslan Tatar
 

Arslan Tatar


Son dönemde yaşadıklarımız gerçekten saçma sapan noktalara varmaya başlamıştır. Öyle ki devletimizin askerlerine yemek ikramında bulunmak, onları misafir edip yanlarında olduğunu göstermek alaya alınır, küçük görülür, hatta aşağılanır oldu. Evet, yanlış okumuyorsunuz. Ülkemizde bazı gruplar, devletimizin birliği, beraberliği ve başarısı için destek veren Kürt vatandaşlarımızı küçük görüp, eleştirilere maruz bırakmaktadırlar. Ülkemizin iş adamlarından ve Tatar aşiretinin lideri olan Arslan Tatar, devletimizin Şırnak ilinde görevli asker ve polislerine yemek ikramında bulunduğu için belirli Kürt gruplardan, bazı yayın kuruluşlarından ve sosyal medyadan eleştiriler almıştır. Hem de niçin. Devletimizin askerini, polisini ağırladığı, yemek ikramında bulunduğu için. Bu durum sizce de çok saçma değil midir.

Öte yanda bir ülkenin vatandaşı, ileri gelen aşiret lideri, nefes alıp verdiği, para kazanıp ticaret yaptığı, belli bir ekonomik noktaya ulaştığı devletinin güvenlik güçlerine böylesi bir yakınlık gösteremeyecek midir. Onlara destek verip dostça, dürüstçe ve insanca davranamayacak mıdır. Elbette davranacaktır. Davranacak ve teröre, teröriste karşı olup ülkesi için üzerine düşeni yapacaktır. Arslan Tatar'da aynen böyle yapmış ve teröre lanet okuyup devletimizin, güvenlik güçlerinin yanında olduğunu açıkça ifade etmiştir. Hatta daha fazlasını yaparak son dönemde kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt vermiştir. Düzenlediği basın toplantısında da yaşanılan kara propagandaya ve eleştirilere cevap vermiştir. Sayın Tatar, sonuna kadar devletinin, güvenlik güçlerinin yanında, terörün ve teröristin karşısında olduğunu belirtmiştir.

Yaptığı açıklama ise şöyledir. "Öncelikle sormak isterim doğduğum ve büyüdüğüm bu topraklarda şahsım olsun, rahmetli babam Mehmet Tatar olsun, ailem olsun hanginiz veya hanginizin akrabasıyla aynı ekmeği paylaşıp, dertlerinizde yanınızda olmadık? Çok şahit olduk şimdi atıp tutan, menfaat peşine düşen zihniyetin gidip tekrar gelmelerine. Yine her seferinde bu kapıya geldiğinizde size gönlümüz ve kalbimiz açık olmadı mı? Yarın geldiğinizde yine kapımız açıktır, bunu da hepiniz biliyorsunuz. Çünkü bazıları her ne kadar kin ve nefret ile beslese de şükürler olsun ben her zaman her Şırnaklı'yı kardeşimden öte görerek, hiçbir zaman kin ve nefret gütmedim. Sormak isterim, Şırnak bugün bu halde ise sizin hiç mi suçunuz yok? Bu hendek zihniyetiyle evinizi başınıza yıkmaya çalışan ve sizleri evinizi terk etmek zorunda bırakan bu belaya ne kadar dur dediniz. 20 Ocak tarihinde yapmış olduğum 'Gelin Allah için bu terör belasına dur diyelim' dediğim basın açıklamamda kaçınız gelip arkamda durup yürüyelim dediniz? Şimdi kalkıp bu memleketi bu hale getirip Kürtlük arkasına sığınıp, halkını perişan edip, çıkar ve menfaati uğruna gençleri ölüme terk edip, buraları terk eden ve 'Biz sütten çıkan ak kaşığız' deyip Aslan Tatar'a okları çevirmek isteyen zihniyet şunu bilsin ki hiçbiriniz benim kadar ne Kürt olabilirsiniz ne de Kürtlüğünüzle gurur duyabilirsiniz. Bugün bu memleketi yine terk etmeyen ben ve ailem ve bizim gibi bazı kardeşlerim olduk, siz neredesiniz. Şahsının ve ailesinin çizgisinin belli olduğunu belirten Tatar, "Her zaman ülkemiz ve memleketimizin başına bela olan terör örgütünün karşısında durduk ve durmaya devam edeceğiz. Sofram da, kalbim de bizi yalnız bırakmayan, her zaman mazlumun yanında olan, onları koruyan güvenlik güçlerimize açıktır. Rabbim onların yardımcısı olsun. Son olarak biliniz ki, her ne kadar nifak sokmaya çalışanlar olsa dahi asla istediğini elde edemeyeceklerdir. Bugüne kadar nasıl her daim halkımızın yanında yer aldıysam. Bugün bu süreçte evlerini terk etmek zorunda kalan ve evine, memleketine sahip çıkmak için bizimle beraber burada kalan bütün kardeşlerimin yanındayım ve yanlarında yer almaya devam edeceğime de hiç kimsenin şüphesi olmasın. Rabbimden dileğim bugün bile yapmaya çalışıp ve başaramayanların hiçbir zaman da Türk'ü ve Kürt'ü birbirine düşürmek isteyen zihniyetin emeline ulaşamamasıdır. Her zaman devletimiz ve biz bu zihniyetin karşında durduk ve durmaya devam edeceğiz."

Bende Sayın Arslan Tatar'ı yaptığı bu örnek davranışı, gösterdiği samimiyeti, terörün karşısındaki duruşu, ötekileştirici değil bütünleştirici davranışı ve sözleri, devletine, milletine, güvenlik güçlerine olan desteği, inancı ve netliği için canı gönülden kutluyor, teşekkürü bir borç biliyorum.

 
Toplam blog
: 34
: 198
Kayıt tarihi
: 11.08.15
 
 

Bolu'luyum. 24.09.1984 doğumluyum. Özel bir şirkette muhasebe satış memuru olarak çalışıyorum. Ya..