Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '07

 
Kategori
Özel Günler
 

Teyze nice yıllara!

Teyze nice yıllara!
 

Bayramlar bayramlar bayramlar...
Ne güzel değil mi şu bayram kelimesi İnsan bunu duyduğunda içi kıpır kıpır oluyor.

Sizce hayatımızda bayramlar olmasa idi ne olur du? Neler olmazdı değil mi? Aslında pek de hoş olmazdı. Ne bileyim bayramsız bir hayat, yaşamamak gibi bir şey olabilirdi. Şimdiden büyüklerimin ellerinden öpüyor ve bayramlarını en içten dileklerimle kutluyorum.

Neyse bugünlerde hazır bayramda gelmişken arkadaşla tartıştığım bir konudan bahsetmek istiyorum.Aslında pek tartışmada değil, bir fikir alış verişi desek daha mantıklı olur.

Evet geçtiğimiz cuma günü buz gibi bir trabzon gecesinde son sınavımızı da yaptıktan sonra hemen kendimizi dışarı atmıştık.Oh be! diyoruk hepimiz.Derken arkadan bizim hoca belirip, sanki küçük bir çocuğu azarlar gibi "daha bitmedii, finaller var" demesine rağmen biz aynı havada takılmaya devam ediyorduk. Tabi önümüz bayram sınav kötü geçse de herkesin aklı fikri bayramda olsa gerek.Biz de oturup konuşunca konu dönüp dolaşıp bayramlara ve her zaman başkası için kutladığımız veya bizim özel günümüz olan günlere geldi.

Bu sırada da kendimi öyle bir tartışmanın içinde buldumki. Biraz saçma biraz da savunulması gereken bir konuydu.Neymiş aramızdan bir arkadaşın teyzesinin evlilik yıl dönümü birkaç gün sonraymış.O anda otururken bizimkinin aklına geliyor.Ve bize de biraz bahsediyor.İşte bir sürpriz yapma adına en azından bir kısa mesaj atacağını dile getiriyor. Bu dakikadan sonra da tartışma başlıyor.

-Neymiş o senin teyzenin özel günü o günü kutlamana gerek yok. Bir diğeri,
-Bence de çok saçma bir şey.Diğeri,
Diğeri de aynı şeyleri derken .Bana da biraz mantıklı geldi.Diğerleri gibi düşünmye başlamıştım.Ama bir yerde de durup düşünmek gerekiyor.
Sonuçta bizim arkadaşla teyzesi arasındaki bağı veya samimiyetliği bilemediğimizden bence bize laf söylemenin hiç bir anlamı olmadığını düşünüyordum. Ama eleştiriler karşısında yalnız kalan arkadaşıma da hak verdim.

Çünkü karşı tarafın savunduğu, daha doğrusu ileri sürdüğü fikirlerden bir tanesi de bizim özel günleri kutlamamızın nedeni herkesin kutlamasından dolayıymış.Bilmem siz de bu görüşe katılılır mısınız? Yani şimdi yoldan on kişi çevirip teyzenin evlilik yıl dönümünü kutlar mısınız diye sorarsanız çoğunun cevabı hayır olacaktır.Ama bence cevaplarda hayırın fazla olması sizin teyzenizin bu özel gününü kutlamanızı engellemez. En azından engelleyecek kadar büyük bir etken olmamalı.

Yani diyeceğim şu bir özel günü kutlamak için mutlaka bir resmi gün mü gerekiyor? Yani o günü devletimizin de mi kutlaması gerekiyor?Tabi ki hayır!

Eee o zaman boşuna zaman kaybettik bu durumda.Yani siz de şöyle bir düşündüğünüz de amcaysanız veya teyzeyseniz, yiğeninizin sizin evlilik yıl dönümünü kutlaması saçma bir şey mi?

 
Toplam blog
: 15
: 473
Kayıt tarihi
: 11.10.07
 
 

Atatürk'ümüzün ülkemize kazandırdığı son illerden biri olan Hatay'da 1988 senesinde doğdum. Karadeni..