Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ağustos '15

 
Kategori
Sinema
 

The Age Of Adeline

The Age Of Adeline
 

Genç yönetmen Lee Toland Krieger'in güncel olarak bilinen 3. yönetmenlik eseri olan The Age of Adaline, bilimkurgu,dram ve romantizm türlerini başarılı bir şekilde harmanlıyor.
 
1940'lı yıllarda geçirdiği bir trafik kazası sonucu doğa üstü bir şekilde yaşlanma genleri donan Adaline Bowman(Blake Lively) fiziksel olarak 29 yaşında kalıyor ve asıl hikaye bu şekilde başlıyor.Etrafındaki yaşlanmamasını sorgulayan kişileri bir süre başarılı bir şekilde geçiştiren Adaline, istihbaratın peşinde olduğunu anlayınca her 10 senede bir şehir ve kimlik değiştirerek bu tehlikeyi başarılı bir şekilde atlatıyor ve hikaye günümüze kadar bu şekilde geliyor.
 
Filmin kadrosu gerçekten başarılı oyunculardan oluşuyor.Game of Thrones dizisinden tanıdığımız Michiel Huisman,Gossip Girl dizi ile üne kavuşan Blake Lively ve birçok filmden tanıdığımız Harrsion Ford bunlara sayabileceğimiz en önemli örnekler.
 
108 yaşında olan Adaline hayatına monoton bir şekilde çalıştığı kütüphanede devam etmektedir ve her 10 yılda bir farklı şehre taşınıp dikkat çekmeme ritüeline az bir zaman kala multimilyoner Michiel Huisman ile 2015 yılbaşı gecesi tanışır.Yaşlanmadığı gerçeğini saklamak adına aşk hayatında ve hiç bir zaman başarılı sonuçlar alamadığı gerçeği ortada dururken Michiel ile yakınlaşmasını engelleyemez.
 
Film de konu ile mekanın harmanlanması ve Adaline'nin kıyafetleri ile uyumu gerçekten mükemmel olduğunu belirtmem gerekiyor.Blake Lively'nin 108 yaşında olan ama 29 yaşında görünen bir karakterin ruhen durgun olması bekleniyor ve bu rolün hakkını kesinlikle vermiş.4 dil bilen ömrüne bir çok savaş sığdırmış birinin konuşmaktan fazla hoşlanmaması ve sade bir şekilde yaşamaya çalışması ile gösteriliyor.
 
Final bölümüne yaklaşırken Harrison Ford'un ,Blake Lively nin eski sevgilisi olması izleyenler için sürpriz niteliğinde.Harrison Ford'un Adaline i gördüğü zaman yüzündeki ifade ve hareketleri bize ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu tekrar kanıtlıyor.
 
Film de izleyenleri belki de en çok düşündürecek konu uzun yaşamak bir ödül mü yoksa lanet mi.Sevdikleriniz etrafınızda yavaş yavaş yaşlanırken sizin hep aynı kalmanız fazlasıyla ölüme şahit olmanız hangi sınıfa girer acaba.
 
Sonuç olarak gerçekten izlenmesi gereken bir film.Görsel olarak kesinlikle tatmin olacağınız sahne ve karakterlerin uyumunun başarılı olduğu bir yapıt. 
 
Toplam blog
: 5
: 299
Kayıt tarihi
: 08.03.10
 
 

Nacizane bir film eleştirmeni,çok okur,çok gezer,dertlerini unutmaya çalışan film karakterleri il..