Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '13

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Theta Healing Tekniğiyle İlgili En Çok Sorulan Sorular ve Cevapları

Theta Healing Tekniğiyle İlgili En Çok Sorulan Sorular ve Cevapları
 

"Theta healing" nedir?
Theta healing bilinçaltı terapi tekniğidir. Bilinçaltınızdaki negatif olumsuz kayıtların değiştiği frekans tetada olur. Bilinçaltımız teta frekansından yayın yapar.

Teta frekansı nedir?
Beynimizin yaydığı frekanslar vardır. Bunlar Alfa (8–12 Hz), Beta (13–30 Hz), Theta (4–8 Hz) ve Deltadır (0.1–4 Hz). (Beyin dalgalarını 1924’de keşfeden Alman psikiyatr Hans Berger ile başlayan laboratuar testleri sonucunda beynin alfa, beta, teta ve delta dalgaları diye adlandırılan elektriksel etkinliklerde bulunduğu saptanmıştır.)

Beta frekansı bilinçli yaptığımız gün içinde yaydığımız frekansımızdır. Alfa frekansı uykuya dalmak üzere yaydığımız frekanstır. Kendimizde yaptığımız kuantum çalışmaları ve olumlama telkinlerini bu frekansta bilinçaltımıza kaydederiz.Yaptığımız her olumlama ve inanç değişikliği için 21 günlük periyotları 3 ay devam ederek bilinçaltımıza kaydedip sonuçları görmeye başlarız. Kişi kendi üzerinde alfa frekansında çalıştığında 3-6 ay arasında yeni inancını bilinçaltında aktif hale getirir. Teta frekansında ise hemen olur.

Teta frekansına derin meditasyon ve uyku hali diyebiliriz. Bu frekans bilinçaltımızın yaydığı frekanstır. Çocuklar 6 yaşına kadar teta frekansından yayın yaparlar. Bilinçaltımızda kayıtlı tüm negatif inançları bu frekansta anında değiştirebiliriz. En yaratıcı oldukları dönemdir ve herşeyi kaydederler. O yüzden çocukların ilk 6 yılı çok önemlidir ve bu nedenle ailelerin bu döneme çok dikkat etmeleri gerekmektedir.

Theta healing terapisti kişinin bilinçaltını teta frekansına ayarlar ve terapi esnasında bilinçaltındaki negatif kayıtları pozitife çevirir. Bunu kinesyoloji-kas testiyle de görebiliriz. Yani hemen değiştiğini ;)

Kinesyoloji-Kas testi nedir? Nasıl yapılır?
Kinesyoloji-Kas testi her yerde uygulanabilir. Kişi kuzey yönüne dönerek ayakta durur. Kendini serbest ve rahat bırakır. Gözlerini kapatır ve bir inancını kendi duyacağı şekilde sesli bir şekilde söyler. İnanç dediğimiz şey dini inançlar ile karıştırılmasın. İnançlar bizim inandığımız kayıtlarımızdır. Örneğin bu inanç "Hayat çok zor”, "Kendime güvenmiyorum”, “Aşık olursam acı çekerim”, “Para güçtür" gibi olabilir. Tüm bunlar birer inançtır. Bu inanç cümlelerini söyledikten sonra bedenimiz öne veya arkaya hareket eder. Kas testi öncesi yeterince su içilmelidir.

Beden nasıl hareket ediyor?
Bilinçaltı kasları yönlendirerek bizim neye inandığımızı gösteriyor. Kasları sıkarak veya gevşeterek bedenimizi öne veya arkaya itiyor. Kişi bunu istemsiz bir şekilde olduğunu görüyor ve dolayısıyla biraz da şaşırıyor :)

Bedenin öne yada arkaya gitmesi bize neyi gösteriyor?
Söyleyeceğimiz inanç cümlesinin doğru olup olmadığını anlamak için EVET ve HAYIR cevaplarını almamız gerekiyor. Bu cevapları bize kaslarımız sağlıyor. Genellikle öne doğru olan hareketler EVET olarak çıksa da bazen bu yön arka taraf olabiliyor.

Öncelikle EVET yönümüzün neresi olduğunu anlamak için kuzeye dönüyoruz ve sadece EVET diyoruz. Bedenimiz nereye doğru hareket ederse orası bizim EVET cevabı alacağımız yöndür.

Örnekle açıklamak istiyorum:
Önce siz "EVET" diyorsunuz ve bedeniniz öne gitti diyelim. Sonra da inanç testine başlıyoruz. "Aşık olursam acı çekerim" dediğinizde de bedeniniz öne gidiyorsa; evet bu inanç sizin bilinçaltınızda kayıtlı demektir. Bu inancın sizde kayıtlı olması demek; siz her aşık olduğunuzda acı çekeceksiniz demektir. Çünkü bilinçaltınız aşkla acıyı birleştirmiştir. Biz bunu theta healing tekniğiyle değiştirip, diğer inançlarınıza da bakıyoruz. Aşık olursam en kötü ne olur sorusunu bilinçaltınıza soruyoruz. Aldığımız cevapları teta frekansında sizden izin alarak değiştiriyoruz. Çalışmamız bitince tekrar kuzey yönünde ayakta durdurarak aynı inancı test ediyoruz. "Aşık olursam acı çekerim" dediğinizde daha önce öne giden bedeniniz şimdi arkaya gidiyor. Bedenin ters yöne gitmesi bu inancın değiştiğini gösterir.

Biz bu inancı "aşık olursam, güvende olurum" şeklinde değiştirip aşkın Yaratıcı tanımını da his olarak bilinçaltına tanıttırıyoruz. Sadece theta healing tekniğinde olumlu his yüklemesi vardır.

His yüklemesi nedir?
Kişi doğuştan tam ve bütün olarak hayata gelir ve sonra yaşadıklarına göre bu tam ve bütün olan programını bozmaya başlar. Ruhsal boyutta bildiği herşeyi unutur. Biz de unuttuğu bu hisleri kişiye tekrar hatırlatırız ve bilinçaltına yükleriz.

Peki bu inanç değişiklikleri ve his yüklemeleri kişiyi nasıl etkileyecek?
Bu örnek üzerinden gidecek olursak, kişi bundan sonra aşkı acı olarak görmeyecek. Aşık olduğunda kendini keyifli, rahat ve güvende hissedecek. Hayatına aşık olduğunda acı çekmeyeceği birini sokacaktır. Bir başka örnek verecek olursak para ile ilgili sorunlar yaşayanlar parayla ilgili negatif inançlarını temizledikten sonra hayatına bolluk ve bereketi kolaylıkla çekebilecek hale gelirler. Evlenemeyen kişiler evlilikle ilgili inançlarını değiştirince hayatına ruh eşini çekebilecek hale gelirler. Hasta olan kişiler sağlığına kolayca kavuşacaklarını görecekler. Kaygı ve endişeli olan kişiler hayata güvenerek yaşamayı öğrenecekler.

Örnekleri istediğimiz kadar çoğaltabiliriz.

Hangi konularda theta healing tekniği ile bilinçaltı kayıtlarını değiştiriyorsunuz?
Konu sınırlamamız yok. Her konuda çalışabiliyoruz. Aşk, sevgi, para, sağlık, evlilik, sınav kaygısı, ölüm korkusu gibi.

Theta healing tekniğinden kimler faydalanabilir?
Theta healing yaratıcı güç, evren, Allah kısacası ne derseniz herşeyi yaratan bir güce inanan herkesin faydalanacağı bir tekniktir.

Kaç seansta kişilerin sorunlarını çözümlüyorsunuz?
Kişiye göre değişiyor. Theta healing seansı ortalama 1 saat 15 dakika sürüyor. Sadece tek bir konuya odaklanarak çalışıyoruz. Örneğin ilişki sorunu yaşayan bir kişi ile çalışma yaparken önce kendine değer veriyor mu kendini seviyor mu onlara bakıyoruz, başka bir seansımızda erkeklere / kadınlara yüklediği anlamı değiştiriyoruz. (Çünkü kişi erkekler aldatır inancına sahipse , kendine hep aldatan erkekleri çekiyor.) Evlenmek isteyip de evlenemiyorsa evlilik ile ilgili inançlarını değiştiriyoruz. Annesi babası boşanan biri "evlilikler kısa sürer" veya "evlenirsem boşanırım, aldatılırım, değer görmem" gibi inançlara sahip olabiliyor. Bu kişinin yaşadığı aileye , çevreye ve ilişkilerine göre değişiyor. Dolayısıyla bizim seanslarımız her kişiye özel olduğu için seans sayısı da buna bağlı olarak değişiyor.

Size nasıl ulaşıyorlar?
yesimkuzu.com

 
Toplam blog
: 28
: 6802
Kayıt tarihi
: 12.11.11
 
 

1981 Söke'de doğdum. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi mezunuyum. Başarılı bir okul hayatından sonra..