Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Topunu Keserim

Topunu Keserim
 

Kim iyi yazar, kim kötü yazar baktığın pencereye göre değişir. Yazar kavramına ilişkin yeni şeyler öğrendim. İyi yazar eleştiriye açık olanmış.

Olumsuz eleştiriler karşısında soğukkanlılığını koruyabilen, sadece korumakla da kalmayıp aynı soğukkanlılıkla cevap verebilenmiş. Ve bunları yaparken de nezaketinden birşey kaybetmeyenmiş...

Bütün bunlardan şöyle bir sonuç çıkarabilir miyiz?

Yazarla okuyucu kardeş mi olacak?

Öyle ya bu kadar kural koyup okuyucunun keyfine hareket edeceksek, onu incitmeden hep el üstünde tutacaksak, onun keyfini kaçırmamak adına hatır için yazacaksak, birbirimizi hiç üzmeyip böylesine sevgi yumağı olacaksak olsak olsak kardeş olurduk herhalde.

Açıkçası bu işe başlarken kimseyle kardeş olmayı düşünmemiştim, hala da düşünmüyorum. Kimse bana bu işin kuralının ' Kardeş ' lik olduğunu söylememişti. Ama eleştiriyi yapacak olanın ortaya mevcut üründen daha iyisini çıkarması gerektiğini öğretmişlerdi. İyi de etmişler.

Oturduğun yerden kural koymakla olsa bende kural koyayım. İlk ve temel kural, ' Yazılan konunun içeriğini beğenmesen de eleştiri yaparken yıkıcı olma, yapıcı ol '...

Yapıcı olmak insanı yüceltir. TV ye çıkan ünlüler gibi her konuya eleştiri getirmiş olmak için eleştiride bulunma. Hem çok itici hem de komik olursun. Üstelik yerli yersiz eleştiri yapanlara da ödül dağıtmıyorlar...

Sen hem aklına geldiği gibi yerden yere vuran, kendi egonu tatmin eden eleştiriler yapacaksın, hem de benden nezaket bekleyeceksin.

Yazarların nezaket dersi öğrencileri olduğunu da kim uydurmuş? Yok öyle birşey...

Varolan şey, 'Düşünce Özgürlüğü'

Ah bir de düşündüklerimizi yazabilme özgürlüğümüz olsaydı. Öyle kuralsız şartsız....

Her oyunun oyuncuları ve kuralı var. Bu da bizim oyunumuz, bizim topumuz. Topumuzu elimizden alıp kesmeye kalkarsanız bizler de sizin oyununuzu bozarız. Kalem, sanılandan çok daha güçlü bir silah. Bunu zaten bilen biliyor.


Bilmeyenlere de duyurulur !

Hepimiz kardeş falan değiliz. Kardeş değiliz diye de birbirimizin gırtlağını sıkmamız da gerekmiyor. Önce yüreğimizde İnsan sevgisini barındırmayı öğrenelim. Bunun için de önce İnsan olmayı öğrenmemiz gerekiyor. Yolumuz uzun, daha öğrenilecek, yapılacak çok iş var.

Birbirimizin topunu kesmenin hiç zamanı değil...

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..