Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '12

 
Kategori
Futbol
 

Trabzon "Şen" Şakrak! Trabzonspor 2-1 Sivasspor

Trabzon "Şen" Şakrak! Trabzonspor 2-1 Sivasspor
 

Spor Toto Süper Lig'in 30.haftasının kapanış maçında Trabzonspor, Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda ligin bu sezon iyi performans gösteren ekiplerinden Sivasspor'u ağırladı. Pedriel'in golüyle geriye düşen ev sahibi ekip, ikinci yarıda Alanzinho ve Volkan Şen'in attığı gollerle sahadan galip gelmeyi ve hanesine üç puanı yazdırmayı bildi.

Bu maçı ilk yarısı ve ikinci yarısı olarak ayırmak gerekiyor. İlk yarısında futboldan zevk aldığımı söyleyemem. Bordo mavililer, beklediğimin aksine kötü bir futbol oynadılar. Önceki hafta İnönü'de Beşiktaş'a karşı alınan galibiyetten sonra beklentim yüksekti. Fakat hücum hattındaki sıkıntılar bu duruma sebep oldu diyebilirim. Henrique ve Adrian'ın bu kadar etkisiz olacağını sanıyorum ki Şenol Güneş de tahmin etmemiştir. Bu iki futbolcunun kötü performansı, ilk yarıda ev sahibi ekibin genel performansını etkiledi. Tabii iyi oynamayan rakibine karşı Sivasspor da, defansında açıklar vererek, savunma oyuncularını kullanarak atak yapma fırsatı da buldu, daha rahat oynadı diyebilirim. Hücuma garanti bir şekilde çıktı ve golünü de buldu. Rakibinin üstüne doğru gitti ve akıllıca oynadı.

İkinci yarıya gelirsek, rüzgar birden tersine döndü. Aslında yine misafir ekibin etkili oyunuyla başladı ikinci kırk beş dakika ama burada teknik direktör devreye girdi. Şenol Hoca, Halil ve Alanzinho'yu oyuna soktuktan sonra dengeler birden değişti. Bu ikili, ilk golde mükemmel anlaşarak "klas" bir gol attılar. Daha sonra da maçın başından beri sahaya her şeyini koyan Volkan'ın golüyle skoru belirlediler. Pozisyonlar da buldular, kaçırdıkları bir penaltı da vardı. Değişiklikler takımı bir anda ayaklandırdı diyebilirim, Trabzonspor'u kurtardı.

Öncelikle misafir ekip Sivasspor'dan başlayalım. Kötü bir futbol oynadıklarını düşünmüyorum ama yenilen gollere bakıldığında, son vuruşu yapan oyuncuları tutmada sıkıntı yaşadılar. Genel olarak Burak üstüne yoğunlaştıkları için bu futbolculara karşı açık verdiler. Tabii onlar için de kolay değil ama ilk yarıdaki baskılarını ve oyunlarını devam ettirebilselerdi veya Erman daha etkili şutlar vurabilse, bir de gol atabilse, mesela Eneramo da biraz daha bitiricilikte faydalı olabilse kırmızı beyazlılar sahadan üç puanla ayrılabilirdi. Yine de söylediğim gibi, ortaya koydukları performans iyiydi, doğru bir oyun oynadılar.

Trabzonspor'a gelirsek, iki isme dikkat çekmeliyim. Volkan Şen ve Burak Yılmaz. Volkan'dan başlamak istiyorum. Maçın başından, oyundan çıktığı ana kadar gerçekten çok iyiydi. Son haftalarda yükselen form grafiğindeydi zaten. Hırsıyla ve isteğiyle takımını ayaklandırdı, cesaretlendirdi. Elinden gelen her şeyi sahaya verebildiği için, onu maçın adamı olarak düşünüyorum. Burak Yılmaz'a bakarsak da, rakip savunma oyuncularını üstüne çekmesi çok güzel ama ofsayt problemini bir an önce çözmeli. Sürekli defansın arkasında kalıyor ve ofsayt pozisyonundayken top istiyor. Avrupa'da transfer için adı geçen bir futbolcunun böylesine amatörce bir hataya düşmesini ben anlayamıyorum. Duracağı yerde hala sıkıntı çekiyor. 

Yanlış başlayan bir 11, sonradan düzeltilmeseydi bu akşam Karadenizliler evlerine mutsuz dönebilirdi. Hamit ve Alanzinho'nun kesinlikle takımı kendine getirdiğini söylemeliyim. Oyuna da seyir keyfi kattıkları için, ayrıca bir alkışı hak ediyorlar. Trabzonspor defansından hiç bahsetmedim, Celutska'nın atağa verdiği destekler iyiydi ama yine rakibini kaçırdığı anlar da oldu. Genel olarak onlar da kötü bir performans sergilemediler.

Her iki takımı da tebrik ediyorum ve ligin kalan haftalarında başarılar diliyorum...

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..