Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '17

 
Kategori
Haber
 

Tramvay yoluna park edip namaza duran o adam, ne demek istedi?

Tramvay yoluna park edip namaza duran o adam, ne demek istedi?
 

Adam tramvay yolunda. Arabasını park etmiş, çimenleri de seccade yapmış.


K.Yaka Tramvayları, bayram sonuna kadar ücretsiz. Dün, tramvay  yoluna arabasını park eden bir adam, tramvay rayların yanında da namazını eda eyledi. Tramvay da, içindeki yolcularla bekledi. Ve adam, namaz sonrası, yanı başındaki minibüsüne binerek uzaklaşıp gitti. Ve olayı balkonlardan seyreden halk videoya kaydetti.

Tramvay yoluna park edip, namaza duran bu adam, ne demek istedi?

Bu olaydan sonra konuşan pek çok kişi, vatmanı övdü.  Bir kısmı da yerdi. Araya K.Yaka Belediye Başkanı girerek şöyle dedi: İzmirve Karşıyakahoşgörünün ve çağdaşlığın kenti olduğunu bir kez daha gösterdi.”dedi. Tamamdır. Doğrudur. İzmirli hoşgörüde emsalsizdir.

Videodan seyrettiğimize göre,  şöför, namaz sonrası, hızla arabasına binip oradan uzaklaştı.  Hani ya bekledik. “Namaz saatidir. Kaçırmamak için  rayları işgal ettim, düşünemedim. İnceliğiniz için teşekkür ederim” diye bekledik adamdan, Arabasına zırt diye binip gitmesini değil.  Üç beş adın daha atarak,   özürlü teşekkürünü yapmadan çekip gitti adam.

Kim bu adam. İlk görünüşte inanmış birisi. Namaza durmuş. İşi bitince de seccadesini toplamış gitmiş” gözü ile mi bakacağız bu olaya.  Yoksa Belediye Başkanı gibi işin içine sosyal demokratlığı da katıp bundan pay çıkarılması mıdır olay.

Adam kimin nesi kimin fesi felli değil. Bir eda mıdır dini bir kalkışma mıdır? Ne demek istemiştir. Öven de var, döven de var kendisini. Deniyor ki:

& Fuzuli şeylere zaman ayrılıyor da buna 5 dakika beklenmiş cok mu?  Belki tramvayın geleceğini tahmin edememiş veya bilmiyordu. Bu denli tepki gösterilmesine şaşırdım doğrusu

& Belli ki provokatif bir eylem. Oranın tramvay yolu olduğunu bilmemesi imkansız.

& İlla kılacaksan, ki namaz kılmanın yeri olmaz her yerde kılınabilir, iki metre öteye git orada kıl.  

& Olayı iyi niyetle karşılamak saflık olur bence.

& Manipule ediliyor. Ibadet de gizlidir, muhabbet de.

& Show yapmış, git 2 metre  ilerisi koskoca alan orda kıl, üstelik arabası da var, git 200 mt ileride camide kıl.

& Keşke o insan, tramvaydakilere de biraz saygı gösterseydi..

& Bu arkadaşa, baktılar ki ses çıkaran yok, gider havaalanı pistinde de namazını kılar.
& Yalnız yolcuların bu duruma tepkisiz saygı ve hoşgörüyle davranması da çok büyük bir nezaket.

Görüntünün olası içeriği: açık hava

K.Yaka Belediye Başkanının olaya karışması normal. Vatmana teşekkür edip, ödül almasını sağlayabilirdi. Ama, yine de bayan vatmana teşekkür etmiş. Buraya kadar iyi. Ama işin içine sosyal demokratlığı neden katıyor?  Bu demokratlık her vesile ile sakız olabilir mi ağızlarda. Zaten partisi sosyal demokratların önde gideni ve gururu elbette 

Ama, bu olayda konu o değildi. Bir beceriksizlik var bilerek veya bilmeyerek. Bel ki de o adam, bir mesaj vermek istedi. “Namazınızı niyazınızı unutmayın. Beni görün, ibret alın a ibretlikler” demek istedi belki.

Aynı adamın, denildiği gibi Hava yolları apron’un ortasına seccadesini koyup da namaza durmayacağı ne malum? Apron’da deve kestiler, o gün bu gün ses seda yok.

Böylesi dini edalara tavırlara prim verilir, sorup soruşturup sen ne demek istiyorsun diye sual edilmedikçe, çorabın  sökülecek yeri kalmaz, ancak, goncu elimizde kalır.

Sosyal demokratlıkmış. Başkanımız K.Yakada mı öğrendi sosyal demokratlığı acaba. Bol keseden savuruyor. İyi niyetli, onunkisi. Bir tebrikten ibaretti ama, “dozajı” aştı.

Yarın bir gün, makineli tüfeğin mekanizması üzerinde uyuyup kalmış kediyi, göz göre göre karşıdan gelen düşmanı görüldüğü halde o kedinin uykusu bozulmasın diye göz yuman bir zihniyet yaratmayalım kamu oyunda. O makineliyi kullanacak kişi, kedinin sırtına Hazreti Muhammet Efendimizin eli değmiş, eliyle sıvanmıştır fikrine kapılırsa, yandı gülüm keten helva !

Zırt pırt sosyal demokratlık, ağızlara alınmasın. Bu yüzden  “izdüşümü eğri imajlar” yaratmayalım, zihinlerde ve  kafalarda. İşte sözün ana unsuru ve teması bu.

İlahi başkan. Siz sosyal demokratlığı Karşıyaka’da mı öğrendiniz?

Ört ki, ölem !

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..