Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '10

 
Kategori
Müzik
 

Trt radyo 3 yayını neden Muğla bölgesinden alındı?

TRT’nin Radyo 3 yayını yapan kanalı Muğla bölgesinden alındı. Yaklaşık beş ay önce, yıllardır dinlediğimiz yayının birden kesildiğini gördüm.

Sabah işime geldiğimde, gece evimde kitap okuduğum saatlerimde, dinlediğim bu yayın yaşamıyla yıllar var tanışıyorum.

Yıllar var, bu yayın ile güne başlıyorum. Klasik müzikten, caz müziğine, gece müziklerine dek her tür dünya müzikleri ile bu radyoda karşılaşabilirsiniz.

Müziklerin sanatsal, duyusal, evresel yaşamlarını da yaşamın kıyısından öğrenir, trompetin, davulun, saksafonun verdiği tadı duyabilirsiniz, eğitimseldir bu..

Niçin bu konuda kaldırıldı Muğla bölgesinden? Bunu TRT genel Müdürlüğüne yazdığım dilekçeye verilen cevaptan öğrenelim.

Elbette bunu geçerli neden olarak görmemekteyiz.

“Bölge halkından gelen talep üzerine Radyo3 yayını yerine radyo nağme kondu” , denmektedir.

Radyo nağme yayını istendi mi diye gerekli yerlere sorduğum soruya cevap olarak hayır böyle bir talep gitmedi, denmektedir.

Ayrıca Radyo Nağmenin devreye girmesi için Radyo 3 yayınının kalkması gerekmiyordu, elbette.

Muğla ve çevresinde sadece Radyo 3 yayınını Bodrum ve Datça’da bırakmışlar. Pekala birlikte düşünelim; bu yerler izlenimce turizm yerleri burada yayın devam etmeli, diye düşünülmüştür.

Pekala Muğla bölgesi uygarlıkların kültürün, turizmin geleneksel yaşamın , geleneksel evlerin tarihinin içine çekildiği bir anlayış ve potansiyel olan Muğla merkezden bu yayının alınması haklıca bir neden midir? Değildir, verilmelidir diye hala önemle düşünmekteyim, önemli görmekteyim.

Özellikle Muğla gibi bölgesel bir çekim merkezi olan bir kentten bu radyonun kaldırılmasını hala anlamış değiliz. TRT Genel Müdürlüğü’nden bu talebimizi yineliyoruz, bekliyoruz , istiyoruz.

Radyomuzu açtığımız anda bu yayının gelmesi içimizi ısıtacak bir müzik keyfi ve klasik müzikle güne başlamak mutluluğunu tekrar yaşamak biz Muğla yöresinin insanları için de gerekli ve ihtiyaç olduğunu görmekteyim.

TRT Genel Müdürlüğümüz ne zaman Radyo 3 yayınını tekrar Muğla’dan çevresine verecek bekliyoruz.
 
Toplam blog
: 642
: 524
Kayıt tarihi
: 19.07.08
 
 

Muğla'nın YERKESİK  beldesinde dünyaya gelmişim.  Yöremin o solunacak havasını, coğrafyasını çok ..