Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '21

 
Kategori
Sağlık
 

TÜBEROZ MEME VE TEDAVİSİ

 

TÜBEROZ (TÜBÜLER) MEME VE TEDAVİSİ

Halk arasında “keçi memesi” olarak da bilinen tüberoz (tübüler) meme deformitesi meme tabanının dar olması, memelerin ayrık olması, meme dokusunun meme başına doğru fıtıklaştığı durumlara verilen addır.

Tüberoz memeler, farklı şekillerde görülebilir. Çoğunlukla meme gelişiminden kaynaklı olan bu durumda memelerde sarkma da meydana gelebilir. Tüberoz memelerde genellikle asimetri de görülür.

Tüberoz meme deformitesi, ameliyatla düzeltilebilen bir durumdur.

Tüberoz meme ameliyatı kimlere yapılabilir?

Sağlık durumu ameliyat olmaya uygun her hastaya tüberoz meme ameliyatı yaptırabilir. Alt yaş sınırı olarak 16- 18 yaşın doldurulmuş olması beklenir. Hamile ya da çocuk sahibi olmayı düşünen hastalarda bu ameliyatın, emzirme süreci tamamlandıktan sonra yapılması önerilir. 

Tüberoz (tübüler) meme nasıl tedavi edilir?

Tüberoz meme ameliyatında meme tabanının genişletilmesi, meme altı kıvrımının olması gereken seviyeye indirilmesi, “areola” isimli meme ucu bölgesinin alanının daraltılması amaçlanır.

Tüberoz meme deformitesi olan hastalar genellikle memelerinin küçük olduğu şikayetiyle plastik cerrahlara başvururlar. Tüberoz meme deformitesinin cerrahi  tedavisinde genellikle memelerin protez kullanılarak büyütülmesi de gerekir.

Yine memeler arasındaki asimetrilerin giderilmesi için karşı memede meme küçültme ve dikleştirme ameliyatları gerekebilir. Bu ameliyat yaklaşık 1-2 saat sürer ve genel anestezi altında yapılır.

Tüberoz meme deformiteleri, boyutuna ve hastanın durumuna göre yağ enjeksiyonlarıyla da tedavi edilebilir.

Ameliyat sonrası iyileşme süreci

Ameliyat sonrası meydana gelebilecek ağrılar, basit ağrı kesici ilaçlarla kontrol edilir. Hastaların yaklaşık 2 ay süreyle sporcu sütyeni kullanması önerilir. Bunların dışında tüberoz (tübüler) meme ameliyatları hastalar açısından konforlu ameliyatlardandır. Hastalar 2-4 gün içinde günlük yaşamlarına dönmeye başlayabilir.

Ameliyat ertesi 2 hafta boyunca ağır sporlardan kaçınılmalı, hafif egzersizler yapılmalıdır. Ameliyattan 3-4 hafta sonrasında hastalar herhangi bir kısıtlama olmaksızın normal yaşamlarına dönebilir ve sportif aktivitelere başlayabilirler.

Ameliyat sonrası iz kalır mı?

Tüberoz meme ameliyatlarında, diğer estetik ameliyatlarda olduğu gibi belli belirsiz ve giderek silikleşen bir iz kalır. Bu ameliyatta kesiler meme başı ya da meme altından yapılır ve iyileşme süresinin üzerinden zaman geçtikçe izlerin fark edilmeleri oldukça zorlaşır. Tüberoz meme tedavisinin yağ enjeksiyonları ile yapıldığı durumlarda ise iz kalmaz.

 

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Yazar

www.sukruyazar.com info@sukruyazar.com

 
Toplam blog
: 76
: 48
Kayıt tarihi
: 16.04.18
 
 

1992'de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan Prof. Dr. Şükrü Yazar, Estetik, Plastik v..