Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '09

 
Kategori
Futbol
 

Tuncay Şanlı çok mu lazım?

Tuncay Şanlı çok mu lazım?
 

Tuncay Şanlı’da Fenerbahçe’ye geri dönmek isteyenlerden.

İki sene önce Fenerbahçe ile sözleşmesi bittikten sonra, onca ısrarlara kulaklarını tıkayıp, koşar adım İngiltere’nin yolunu tutmuştu. Koşar adım gitmiş olduğu kulüp ise İngiltere Premier Ligi’nin üçüncü sınıf takımlarından birisi olan Middlesbroug takımıydı ve bu takımın Tuncay’ın transferi sonrasındaki dönemde bile Premier Lig’de kalıp kalamayacağı meçhuldü. Sezon sonunda kıl payı ligde tutunabildi ama geçen sezon lige veda etti.

Tuncay Şanlı çok rahat bir şekilde Premier Ligin önde gelen takımlarından birisine transfer olacağını düşünüyordu ama olmadı ve neden olmadığı da ortaya çıktı.
Hayli yüksek bir maliyetle futbol oynuyormuş Tuncay Şanlı.

Tuncay Şanlı’nın yıllık ücreti, vergilerle birlikte 4, 5 milyon Euro tutarında. Buna karşın belirlenen bonservis bedeli ise 8 milyon Pound.

Tuncay Şanlı ile ilk önceleri Aston Villa Kulübü ilgilenmiş ama böyle bir maliyet karşısında geri çekilmiş. Bu maliyetleri inceleyen diğer kulüplerde haliyle Tuncay Şanlı’yı transfer etmeye yanaşmamışlar. İşte bu noktada, bu futbolcuların hangi zekâ düzeyindeki menejerler ile çalıştığını insan merak ediyor. Herhangi bir hesap kitap yapmaksızın ve atmış oldukları adımların sonuçlarını hesaplamaksızın koştura koştura yurt dışına çıkıyorlar ve o esnada arkalarına bile dönüp bakmıyorlar, ama sonuç tam bir fiyasko oluyor. Alın işte Mehmet Aurelio vakası, benzer bir şekilde yaşanan transfer olaylarından bir tanesidir. Daha gerilere gidelim ve Galatasaray’ın UEFA Kupasını aldığı dönemdeki kadrosuna bakalım. Futbolcuların bir çoğu o dönemde yurt dışına çıktı ve hemen hemen bir çoğu da arkasına bakmadan geri dönüp geldi. Tuncay Şanlı, Mehmet Aurelio gibi futbolcular da o dönemi incelemeden koşa koşa gidip üçüncü sınıf takımlarda forma giydiler, şimdi de nasıl tekrar geriye dönelim diye kıvranıyorlar.

Gerek Tuncay Şanlı ve gerekse de Mehmet Aurelio Fenerbahçe açısından baktığımızda, oldukça iyi futbolcular. Lakin bu futbolcular giderken takımlarına tek kuruş bonservis parası kazandırmadılar. Oysa Fenerbahçe, bu iki yıldız futbolcusundan para kazanabilirdi. Şimdi bu iki futbolcu, takımları ikinci lige düştüğü için , ikinci ligde oynamayı kendilerine yediremiyorlar. Başka kulüplerde bu iki futbolcuyu gerek maliyetinden dolayı ve gerekse de başka nedenlerden dolayı alamıyor ve iki futbolcu da bir anlamda şu an için ortada kalmış görünüyorlar.

Şimdi Fenerbahçe’nin bu iki futbolcuyu, bonservis bedeli vererek alması doğru olur mu?
Bence olmaz.
Bu futbolcular giderken, Fenerbahçe’ye tek kuruş kazandırmadılar, onca ısrarlara rağmen kulaklarını ısrarlara tıkadılar ama ortada kalınca şimdi Fenerbahçe’nin kucağına kendilerini atmak istiyorlar.
Neden alsınki Fenerbahçe tekrar Tuncay ve Aurelio’yu.
Ortada kalınca bu iki futbolcu, nasıl Fenerbahçeli olduklarından ve İstanbul ile Fenerbahçe’yi nasıl özlediklerinden demler vuruyorlar.

Bence bu iki futbolcunun transferine hiç ihtiyacı yok Fenerbahçe’nin.

Tuncay ve Aurelio’nun düşmüş oldukları durum, diğer yıldız ayarındaki futbolculara bir ders niteliğindedir.

 
Toplam blog
: 1509
: 1145
Kayıt tarihi
: 07.08.07
 
 

Yazarım... Okurum... Öğrencilik yıllarımda çok yazdım... Kompozisyon derslerinde yazdım... Duvar ..