Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '15

 
Kategori
İnançlar
 

Türbanı Allah icat etmedi ya amaç başını örtmekse şapka giy

Türbanı Allah icat etmedi ya amaç başını örtmekse şapka giy
 

İnsanlar türbanı kapanmanın tek şekli olarak biliyorlar, başka şekilde kapanamazsın. Ama o insanlar bilmiyorlar ki başınızda türban, başörtüsü olduğu sürece eğitiminiz, kültürünüz ne olursa olsun başkaları tarafından gerici/tutucu olarak algılanıyorsunuz. Yani ben de sizinleyim ama gerçek ortada, türban adeta gericiliğin simgesi.

Bu tür kıyafetlerinizi artık kimse elinizden alamaz, merak etmeyin. Ama yapılan doğru mu? Yani başka şekilde giyinerek örtünemez misiniz?  Sanki birilerinin inadına mahsus yapıyorsunuz! Ayetlerde türban/ya da çarşaf geçiyor mu? Yok. Peygamber sünnetinde buyurmuş mu? Hayır. Töreymiş! Yani kıyamete kadar başına bu bez parçasını mı bağlayacaksın? Farz değil, sünnet değil ablacığım. Sakallı buyurmuş!

Bırakın bu sakallı efsanelerini artık ya! Din emrediyorsa yaparsın kardeşim. Din sana türban mı takacaksın diyor? Başını örteceksin diyor. Ört de neyle örtersen ört. Söylüyorum işte, IŞİD’in kelle kesmesinde, Nijerya’da 2000 kişinin öldürülmesinde, Paris baskınında bu türbanın payı var. İnsanları dine saldırma konusunda tahrik ediyor.

Modern bir şekilde pekâlâ örtünebilirsiniz. Siz öyle yapsanız Parisli de o karikatürleri çizmez. Ben zaten kavga için bilerek türbanda ısrar edildiğini düşünüyorum. Dinin sahipleri (din hâşâ Allah’ın değil kendilerinin)  İnsanların çoğu sizin başınızı kapattığınıza değil türbana kızıyor. Bu giyinme şeklini ilkel buluyor.

Milletin giyimine kıyafetine karışma korkut! Kıyafet olarak kalsa karışmayacağım elbette. Ama Büşra ablamızın türbanının çiçekli oyaları masum insanların bağrından aşağı kan olup akıyorsa karışırım! Kimse bunun böyle olduğunu bilmiyor, görmüyor; görmek istemiyor.

Siz türban taktığınız sürece takmayanlarla yeymiybillah düşman olacaksınız. Bunu mu istiyorsunuz? Müslümanlık düşmanlığı mı emrediyor? Dünyada belki 500 milyon türban takan Müslüman var. Karşılarında da 6,5 milyar. Kabul ettiremedik, alışamadılar sizin bu kıyafetinize.

Siz hala kasıtlı yaptıklarını söyleyeceksiniz. Kasten din düşmanlığı yaptıklarını söyleyeceksiniz. Müslümanlığı yeryüzünden silmek istediklerini söyleyeceksiniz. Vardır elbette öyleleri. Ama 6,5 milyar insanın böyle olduğunu söylemeyeceksiniz her halde. Görüyorsunuz türban bela! Müslümanlığa ve Müslümanlara yapılan saldırıların yarısı bu bez parçasıyla ilgili.

Türbanınız çarşafınız olmayınca sizler Müslüman olmuyor musunuz? Kimse sizin kapanmanıza bir şey diyemez; çünkü dinin emri; kapanma şeklinize itiraz var. Sanki Müslümanlığın kıyafeti böyle, Allah böyle emretmiş. Bırakın Allah Aşkına ya! Sanki kasıtlı yapıyor gibisiniz! Sanki amacınız Bedirler, Uhutlar devam etsin! Nijerya’da iki bin masum öldü, içiniz mi soğudu! Şu kafanıza taktığınız bez parçası yüzünden olabilir. Saygısız bir Frenk kıyafetinize takmış karikatürle alay ediyor.  Ve bu devam edecek. Dünya kan gölüne dönecek. Allah hiç böyle şey ister mi?

Müslümanlık kalpte olur ya, illa alnınızda mı yazmalı! Böyle giyineceğinize şöyle giyinseniz noluyor, amaç örtünmek değil mi? Siz paradan haber verin, hem dinin gereği yerine gelir hem de İslam düşmanları ikna olur. Bırakın ikna olsunlar, müminde gurur olmaz. Sonuçta hepsini Allah yarattı.

Bakın sırf bu türban yüzünden belki de bugüne kadar 100 milyon insan öldü. Allah’ın kullarını öldüren türban Allah’ın örtüsü olur mu? Ya vardır bir şekli örtünmenin. İlla böyle olması şart mı? Şapka gibi modern görünüşlü bir şeyler yapın kimse laf söyleyemesin.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..