Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '11

 
Kategori
Telekomünikasyon
 

Turkcell Dört Çeker Vodafone Dert Çeker

Turkcell Dört Çeker Vodafone Dert Çeker
 

Başlığa bakınca sanki Turkcell ile Vodafone’u kapıştıracakmışız gibi bir his oluşabilir lakin amacımız bu değil. İlla ki kapıştıracaksak bu ikisini Avea ile kapıştırabiliriz…

Uzun geçen bir internetsizlik dönemi ardından internetimize kavuşmanın heyecanı ile elimiz ayağımız dolaşmış durumda. Hani civcivlerin kafesini açıverdiğinizde hepsi birden kanatlarını çırpa çırpa koşuştururlar ve karmaşık bir tablo çizerler ya, bu fakir de aynen öyle şu sıralar.

Ne zaman İnternet başına geçsem ne yapacağımı şaşırıyorum. İnternet tarayıcım ile aynı anda 8-10 sayfa birden açıyorum, bir ona bakıyorum, bir buna bakıyorum; bir berikine göz atıyorum bir diğerine.. Sevinçten zıp zıp zıplayasım hop hop hoplayasım geliyor.

Teknolojinin ulaştığı son noktada İstanbul’a kayıtlı İnternet aboneliğimizi Denizli’ye taşıyabilmemiz neredeyse İstanbul’dan Denizli’ye kağnı ile geliş süresi kadar yani yaklaşık 15 gün sürdü. Anlaşılan o ki Turkcell bünyesine katılan Superonline paçayı zor kurtarmış. Turkcell gibi bir devin kanatları altına girmese “bak postacı” dönemine geri dönecekmiş sanki. Sanki mi?

Bakalım bu gecikmenin faturamıza yansıması nasıl olacak? Öyle ya 15 gün İnternet kullanmadık. Kullanmadığımız internetin parasını da kesecekler mi? Herneyse.. Gelelim başlıktaki konuya..

Bugün bir aile dostumuzla Malçok Balık Çiftliğine alabalık yemeye gittik. Taşınmanın yorgunluğunu atalım hem de temiz havada acızık stres atalım dedik. Öyle de oldu. 1200 rakımlı bu yaylaya gidişimizle kafamızı dinlememiz bir oldu. Dört kişiydik. Dolayısıyla dört tane de cep telefonu vardı. Her birimiz de sık aranan kimseler olduğumuz için normal şartlarda yemek boyunca zırt pırt telefonumuz çalardı.

Korkulan olmadı. Turkcell ve Vodafone sayesinde günümüz sessiz ve sakin geçti çok şükür. Hani Turkcell’in “dört çeker”; Vodafone’un da “kesintisiz iletişim” temalı her yerde çok güzel çektiklerini ima ettiği reklamları olmasaydı konuyu buraya taşıma gereği hissetmeyecektik.

İki telefon devi televizyonlarda bangır bangır reklam yapıyorlar, gazetelere sayfa sayfa ilan veriyorlar. Güya heryerde dört dörtlük çekiş gücüne sahipler. Ben size söyleyeyim reklamları yanıltıcı. Evet, bizi yanıltıyorlar. Gittiğimiz balık çiftliğinde telefonu açtığınızda “tıss” sesi geliyor. Sular kesik anlayacağınız. Turkcell ve Vodafone bu şartlarda nasıl dört çeker?

Zevce hazretlerinin hattı ise Avea idi. Aramızda çalışan tek telefon onunkiydi vesselam. Burada Avea’ya ve Avealılara selam gönderiyoruz. Ötekilere de sadece sitem ediyoruz.

Sevgi ve muhabbetle..

Murat HACIOĞLU

Denizli/ 30 Ekim 2011

Twitter.com/murathacioglu

murathacioglu.com

 
Toplam blog
: 656
: 1708
Kayıt tarihi
: 08.12.08
 
 

Allah kimisine “Yürü ya kulum” demiş. Ben onu “Yürü, yaz kulum” anladım. Yürü anca gidersin manas..