Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '10

 
Kategori
Futbol
 

Turkcell Süper Lig 2009-2010

Turkcell Süper Lig 2009-2010
 

Bursaspor, ligin şampiyonu oldu.


Turkcell Süper Lig, sonunda İstanbul takımlarının egemenliğinden kurtuldu. Trabzonspor'dan sonra bir Anadolu takımı daha şampiyonluğa ulaştı. Turkcell Süper Lig'in, bundan sonraki sezonlarını etkileyecek bir şampiyonluk bu. İlerleyen sezonlarda muhtemelen İstanbul takımlarına daha çok kafa tutan Anadolu takımları göreceğiz. Bursaspor ve Trabzonspor'un dışında Kasımpaşa ve Gençlerbirliği gibi.

Bu sezon, öncelikle Beşiktaş ve Trabzonspor şampiyonluk yarışından çabuk koptu. Galatasaray da, matematiksel olarak ihtimali varmış gibi gözükse de bence Sivas'ta alınan beraberlikle şampiyonluktan koptu. Bir ara, Fenerbahçe'nin de şampiyonluk şansının kalmadığını düşünmüştük. Ve hatta bir ara, lig Bursaspor ve Galatasaray'ın çekişmesine sahne oldu. Rıdvan Dilmen, Bursaspor - Galatasaray maçının galibinin şampiyon olacağını da söylemişti. Beşiktaş da bir ara çıktı yükselere, şampiyonluk için umutlandı.

Haftalık bir lig yaşadık sanırım. Şampiyonluk hattına birçok takım girdi. Lig, son derece eğlenceli ve heyecanlı geçti. Hakemlerin çok tartışıldığı bir sezondu. Birçok olay yaşandı, çok cezalar verildi.

Anadolu takımları, çok zorladı büyük takımları, İstanbul takımlarını. Anadolu deplasmanlarında birçok puan bıraktı İstanbul takımları. Bu sezon Anadolu takımları özellikle büyüklere karşı çok mücadeleci ve çok hırslı oynadı. Bence bu takımlar da ileride şampiyonluk adayı olmasalar da ilk 5 adayı olacaklardır.

Ligin çok temiz geçtiğini düşünmemekle birlikte, Bursaspor'un şampiyonluğunun son derece temiz bir şampiyonluk olduğunu düşünüyorum. Ligin en unutulmaz maçıysa, 3-2'lik Fenerbahçe - Bursaspor maçıydı. Bursaspor belki de o günkü dönüşüyle şampiyonluğa ulaştı.

Bursaspor'u tebrik ediyorum tabii. Müthiş bir mücadeleye örnek oldular. Anadolu takımları da, İstanbul takımlarından aldığı puanlarla ligi keyiflendirdi. Onları da sonuna kadar tebrik ediyorum.

Not: Yazılarım www.yenimuhalefet.com adresinde de yayınlanmaktadır.

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..