Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '18

 
Kategori
Dünya
 

Türkiye Bir Numara

Türkiye Bir Numara
 

Referandum öncesinde Hollanda ve Almanya'nın Türkiye'ye karşı tutumunu henüz unutmadık değil mi sevgili okurlar balık hafızalı toplum da olsak.

Dışişleri Bakanımıza ve gurbetçilerimize yönelik yapılan dışlama tavırlarına karşı cevap olarak da bizim yaptırımlarımız olmuş ve karşılıklı serteşmelere varan gerginlikler yaşanmıştı.

Özellikle Almanya'nın bu tutumu referandum'dan 'Hayır' oyu çıkmasına yönelik çabalar olduğu algısını oluşturarak asıl amacının 'Evet' oylarının yükseltmeye yönelik olduğu anlaşılmıştı.

Buradan şuraya gelmek istiyorum. Avrupa ülkeleri kendi çıkarları doğrultusunda Türkiye ile bazan uzak bazan yakın tutar kendilerini tıpkı Ortadoğu konusunda olduğu gibi. 

Ortadoğu'da bütün hesap kitaplar petrol gaz üzerinedir. Son yedi yılda Amerika ve emperyal ülkeler tarafından kurulan ve desteklenmekte olan IŞİD-YPG-PYD-El Nusra vb. terör örgütleri tarafından dökülen kanlar tamamen Ortadoğu'yu şekillendirmeye ve  başta İngiltere olmak üzere diğer Avrupa ülkelerinin petrol kaynaklarını ele geçirmeye yönelik olduğunu bir kez daha söylemiş olalım bu vesileyle.

Korktuğum şey şu; Bütün Ortadoğu halkı ve ülkemiz halkı olarak yedi yıl sonunda ateşlerin kesildiği-söndürüldüğü ve sükünetin sağlandığı Ortadoğu coğrafyasında masaya oturulup emperyal ülkeler tarafından petrol anlaşması ve paylaşması yoluna gidilirken tıpkı 12 Eylülden önce ABD tarafından oluşturulmuş olan Sağ-Sol terör olaylarından sonra elde edilen Serbest Piyasa Ekonomisi modeli hayata geçirildikten sonra Sağ ve Sol ideolojiye mensup kişilerin söylemiş olduğu 'Amerika tarafından kandırıldık' söylemine benzer  "Eyvah kandırıldık!" şeklinde tüm Ortadoğu ve Türk halkı olarak pişmanlık duymamız.

Almanya referandum öncesinde sağ gösterip neden sol vurduğunun nedenini daha iyi anlayabildik sanıyorum..

Referandum'dan 'Evet' çıkarılmasından sonra önümüzdeki seçimlerde de partili cumhurbaşkanını yeni seçim sistemiyle birlikte istenilen hedefe ulaşacağından kimsenin şüphesi olmasın. Zira Ortadoğu için her türlü donanıma hazır ülkenin başka bir yönetimle yönetilmesini başta Amerika olmak üzere Avrupa ülkeleri razı gelmezler.

Razı gelmezler çünkü ABD ve AB için Ortadoğu'da işler yeni başlıyor. Seçimler gerçekleşecek ardından piyasa ekonomisi modeli hayata geçirilecek ve tüm bu işler Türkiye üzerinden gerçekleştirmeye çalışılacaktır unutmayalım.

Türkiye olmazsa olmaz!

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..