Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '15

 
Kategori
Siyaset
 

Türkiye’de halka hizmet konusu abartılıyor

Türkiye’de halka hizmet konusu abartılıyor
 

PARASI OLMAYAN BU KÖPRÜDEN GEÇEMEYECEK AMA!


Siyasette genel bir yanlış değerlendirme var ve ülke de buna uyuyor. “Halk gecekonduda otursun ama asfaltta yürüsün” Türkiye’de yapılan bu. Allah aşkına aklı başında bir insan çıksın söylesin, bu nedir şimdi!

“Karnını doyuramıyorum ama bal dök yala parke taşlı sokaklarda yürütüyorum” İnsanların karnını doyurmak için yaptıkların görünmez ama adam evinin önündeki asfaltı görünce “Bunlar iyi çalışıyor” diye sana oy verir. Bu, vatan hainliği derecesinde siyaset sahtekârlığıdır. Memleketin her işinde bu var. Örneğin güvenlik konusunda 70 yıldır bu ülkede bir tane bile insanımızın öldürülmesini önleyememiş emniyet, halka mal olmuş, basında yer almış, duyulan, bilinen, hassasiyet olan güvenlik olaylarıyla ilgili akıl almaz çalışmalar yapıyor. Özgecan olayında Türkiye emniyeti ayağa kalktı. Alibeyköyde, bilmem nerede parası için öldürülen Hatice ninenin olayında ise iki polis bile yoktu. Bu, halkı kandırmaktır. Özgecan olayında kör vatandaş emniyeti elleri yarılıncaya kadar alkışlıyor. Emniyetin de amacı alkış almak. Hatice nineler ölsün!

TOKİ eliyle villa yap sat; kime? Onların zaten villası var, TOKİ niye var… Önce karnını doyur ya, aç adamı Paris sokaklarında yürütsen nolur. Burada tamam, siyasilerin akılsızlığı var da biraz da elleri mecbur. 2015 yılında asgari ücrete 50 lira zam yapılmış. Ama herkesin kapısının önü pırıl pırıl asfalt. Hükümet hizmetle ilgili olarak bir çalışıyor bir çalışıyor ki aklın hayalin durur. Demezler mi adama ülkeni ve insanlarını bu kadar seviyorsan yurdun dört bir yanında halka hizmet konusunda yaptığın çalışmayı insanların gelirini artırmak için yapsana.

Asla yapamaz; çünkü yaptırmazlar, pastayı böldürmezler. Bu ülkede pasta paylaşılmıştır. Pastanın dörtte üçü 15 milyon zengine, dörtte biri de geri kalan 60 milyona. Asgari ücreti artırsa bu denge bozulur. Bu ülkede fakirin cebinde ancak karnını doyuracak kadar para olabilir. Değilse yer yerinden oynar. Elin Yahudisine one minute dersin de  “asgari ücret bu kadar olacak” deyip masaya yumruğunu vur bakalım, yürek ister. Hâşâ Allah bile Türkiye’deki bu düzeni değiştiremez!

Saf yurdum insanı dışarı çıkar bakar ki yollar asfalt “Allah bu hükümeti başımızdan eksik etmesin!” Sonra da utanmadan sıkılmadan muhtara fakir kâğıdı almaya gider! Hani bu hükümeti Allah başımızdan eksik etmesindi. Bugünkü hükümet ve bundan öncekiler, fark yok, aynı zihniyet. Türk milletini kandırmak çocuk oyuncağı. Caddeleri sokakları Ak Parti yapıyor (söylediğim bundan öncekiler için de geçerli) parayı pulu Allah veriyor. Hizmet sorgulanır ama (sorgulayınca da zaten zatı muhterem dünya lideri çıkıyor) fakirlik sorgulanamaz; çünkü fakirlik Allahtan!

Bu, yönetim ahlakı ile ilgili çok ciddi bir sorun. Kandırıldığını bile anlamayan insanları kandırmak günahtır. Ben bu halkı bu haliyle ilkokula bile almam! Cebinde beş kuruş yok onu konuşmuyor kapımın önü asfalt diyor. Bu kadar bilinçsizlik olmaz! Halkı artık anladık; umutsuz vaka; kandırılmalarına izin vermeyeceğiz.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..