Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '09

 
Kategori
Haber
 

Türkiye'de hayat durdu...

Türkiye'de hayat durdu...
 

Ankara 25 Kasım Grevi


Tarihi kahramanlar yazar...

Bu gün 25 Kasım; iktidarın tehdine rağmen, valiliklerin yayımladığı genelgelere rağmen milyonlarca kamu emekçisi iş bıraktı. Emekçiler bulundukları şehirlerin meydanlarını eşit, özgür ve demokratik bir Türkiye sloganları ile şenlik alanlarına çevirdiler.

Ankara’da şehrin varoşlarından, merkezinden kopup gelen KESK üyeleri Ziya Gökalp caddesinde buluştular. Binlerce çalışan Toplu İş Sözleşmesi hakkını, parasız eğitim ve sağlık istemlerini dile getirdiler. İktidarın reva gördüğü %2.5’lik zamlara hayır dediler.

Türkiyede emekçiler tarihe bir not düştüler.

Katılımcıların büyük çoğunluğu uyarı grevini geç kalmış bir eylem olarak değerlendirdiler. Çalışanlar yaşadıkları ekonomik ve demokratik sıkıntılar için seslerini yükseltirken alanda müthiş bir coşku hâkimdi.

Bir grup üniversiteliye polisin saldırısının emekçilerin grevine gölge düşürmesi sendika görevlilerinin müdahalesi ile engellendi.

Bir ara Abdi İpekçi parkında Kamu Sen’in eylemini izlemek için ayrıldım. Aşağı yukarı üç yüz kişinin katıldığı eylemlerinde konuşan başkanları “Sarı sendikaların” grev kırıcılığından söz ediyordu.

Tarih tanıktır.

Sendika kurulamaz denilen zamanlarda örgütlenen KESK ve bağlı sendikaların karşısına bir gecede iktidar desteği ile kurulan Kamu Sen başkanı bu gün rolünü çalan Memur Sen’e ateş püskürüyordu. Birkaç fotoğraf çekip yeniden Ziya Gökalp caddesine döndüm.

KESK ve bağlı sendikaların eylemi tüm hızı ile devam ediyordu. Gelen olumlu haberler ile coşkusu daha da artan katılımcılar sloganlar eşliğinde TİS taleplerini dillendirdiler.

TÖS, TÖB DER, EĞİTİM SEN’in toplumsal muhalefet geleneği Türkiye’de olduğu gibi Ankara’da tarihe not düştü.

Tarih kahramanlardan söz eder.

Onca olumsuzluğa rağmen alanları dolduran kamu çalışanları iktidara gerekli uyarısını 25 Kasımda Türkiye'ye gösterdi. İktidara, alanlardan, iş yerlerinden gönderilen mesaj gelecekte daha büyük eylem ve mitinglerin habercisiydi.

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..