Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '10

 
Kategori
Güncel
 

Türkiye için utanma vakti !

Türkiye için utanma vakti !
 

Cinnet


Son bir haftadır ülkemizde yaşanan olaylar, zaten son derece hassas olan psikolojimi/zi bozdu.

Siirt Pervari’de yaşanan çocuk tecavüzleri, önce akıl almaz şekilde 14 ve 16 yaşındaki ilköğretim öğrencilerine tecavüz eden 100’e yakın erkek, sonrasında yine ilköğretim öğrencilerinin 2 ve 3 yaşlarındaki bir kız ve bir erkek çocuğa defalarca tecavüz ederek, birini öldürmeleri, diğerini yaralamaları !

Sonra İzmir’deki cani seri katilin ardı ardına 2 kadın ve 1 travestiyi vahşice öldürmesi. Yakalandıktan sonra verdiği ifade de, “eski sevgilimi öldürmeye gidiyordum” açıklaması !

Daha sonra Edirne’de öz kızına tecavüz eden, ondan olan çocuğuna da tacizde bulunan baba !

Bir an toplumsal cinnet mi geçiriyoruz diye düşündüm. Günden güne artan tecavüz ve cinayet vakaları huzurumu/zu tamamen bozdu.

Nedir bu cinnetin nedenleri ve sorumluları?

Bu sorunların kökeninde ekonomik nedenler ve eğitimsizlik var. Feodal yapının egemenliğini de yadsımamak gerekir. Ülkemizdeki “Toprak Ağalığı”nı bir beden küçük feodalite olarak değerlendirmek mümkün.

Basının ve yayın organlarının, bu haberlerle ilgili yaptıkları yayınlardan sonra, benzer olayların arttığına dair önemli ipuçları bulunuyor. Sorunlu bölgelerde imrenme etkisine yol açtığı Türkiye Sosyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Birsen Gökçe tarafından açıklanmış.

Toplumsal cinnet geçiriyoruz. Şiddet olgusu, cinsel şiddete dönüştü. Böylesi bireysel bozuklukları olan kişilerin yaşadığı bir ülkede, yayın yasağı konusunun ise öncelikli tedbir olarak karşılarına çıktığını sözlerine ilave etmiş Sosyoloji Derneği Başkanı Sn. Birsen Gökçe.

Bu arada Türkiye’de 16 bin çocuk üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, istismarla karşılaşan çocuk oranının yüzde 33 olduğu belirlenmiş ve bu çocukların yaşlarının 8 ila 12 arasında değiştiği ve en çok kız çocuklarının bu istismara maruz kaldığı tespit edilmiş.

Evet, Türkiye için utanma vakti geldi !

Şiddet olgusu, cinsel şiddete dönüştü maalesef.

En kısa sürede bozulan psikolojimizi ve dengemizi yeniden yapılandırarak mutlu, geleceğ dair umutlu ve huzurlu bir ülkede yaşamayı diliyorum, hepimiz için.

 
Toplam blog
: 563
: 8587
Kayıt tarihi
: 30.03.10
 
 

Kişisel gelişim uzmanıyım. Yaşam Koçu, İlişki Koçu, NLP Uzmanı ve Eğitmeni, Kuantum Yaşam Koç..