Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '12

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Türkiye'nin en temiz kenti ve köyü seçiliyor

Türkiye'nin en temiz kenti ve köyü seçiliyor
 

Bugün çıkan bir habere göre Türkiye'nin en temiz kenti ve köyü seçilecekmiş.

Gerçekten ülkemizde böyle güzel yarışmaların daha çok yapılmasında sayısız fayda olduğunu düşünüyorum.
 
Temiz çevre, sağlıklı bir ortam hızla kirlenen dünyamızda en büyük ihtiyaçlardan biri.
 
Keşke iller, bölgeler arasında her alanda daha fazla yarışssak, bölgeler arası eşitsizlikler böylece bir bir ortadan kalksa veya azalsa.
 
Keşke iyiliklerde, güzelliklerde toplum olarak birbirimizle daha çok yarışsak.
 
Bu yıl 18 yeni stad yapılacakmış. Ülkenin her yerinde TOKI acayip bir şekilde çalışıyor. Keşke sadece futbolda değil, başka branşlarda da tesisler yapılsa. Mesela buz pistleri, yüzme havuzları vbg. çeşitler daha çok olsa.
 
Örneğin okullar arası spor yarışmaları ülke çapında dev organizasyonlarla yapılsa, yeni yeni yetenekler keşfedilse iyi olmaz mı? Hem çocuklar güzel bir şeye, sağlıklı bir şeye, spora yönlendirilmiş olurlar. Veya sadece sporda da değil, sanatta da ülke çapında geleneksel yarışmalar yapılsa. Belki bu yarışmalar sayesinde yeni yeni sanatçılar topluma kazandırılır.

Aslında bütün bu işleri sistemli bir şekilde uygarca yapmakta çok büyük fayda var.

 
 
--**--
 
 
Türkiye'nin en temiz kenti ve köyü seçiliyor
 
22 Mart 2012 Perşembe 13:55
 
ANKARA -AA- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, çevrenin korunması ve geliştirilmesi konusunda başarılı çalışmalar ve uygulamalar yürütmekte olan belediye ve köylere yönelik düzenleyeceği yarışmayla Türkiye'nin en temiz kenti ve köyünü seçecek.
 
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, ''Türkiye'nin En Temiz Köyü Yarışması'' kapsamında illerde bulunan köyler, çevrenin korunması ve geliştirilmesi, atık su bertarafı, atıkların düzenli toplanması konularında değerlendirilecek.
 
Köy muhtarları bu kapsamda hazırlayacakları dosyaları Çevre ve Şehircilik İl müdürlüklerine teslim edebilecek. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinin kuracağı komisyon değerlendirmelerini yaptıktan sonra il birincisine ait dosyayı Türkiye geneli değerlendirmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığına gönderecek.Muhtarların dosyalarını teslimi 27 Nisan, il değerlendirme
tarihi 2 Mayıs, il birincilerinin Ankara'ya gönderilmesi 10 Mayıs, Türkiye geneli değerlendirme ise 14 Mayısta yapılacak.
 
''Türkiye'nin En Temiz Kenti Yarışması'' ise, Büyükşehir belediyeleri kategorisi, nüfusu 50 bin ve 750 bin üzeri olan belediye kategorisi ve nüfusu 10 bin ve 50 bin arasındaki belediyeler olmak üzere 3
kategoride düzenlenecek.
 
Büyükşehir Belediyeleri kategorisinin ve nüfusu 50 bin ve 750 bin üzeri olan belediye kategorisindeki belediyelerin hazırlayacakları dosyalar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri aracılığıyla, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığına ulaştırılacak.
 
Nüfusu 10 bin ve 50 bin arasındaki belediyelerin başvuruları, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde kurulacak komisyon tarafından değerlendirilerek, il birinci, ikinci ve üçüncülerinin belirlenmesinin
ardından, il birincisine ait dosya Türkiye geneli değerlendirme için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığına ulaştırılacak.
 
Yarışmaya nüfusu 10 binin altında olan belediyeler ve Büyükşehir ilçe belediyeleri katılamayacak.

 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..