Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Nisan '09

 
Kategori
Haber
 

Türkiye'ye "kadın sünnetleri" şoku

Türkiye'ye "kadın sünnetleri" şoku
 

Türkiye'ye "kadın sünnetleri" şoku
Bu nasıl bir başlık? Diye sorduğunuzu duyar gibiyim.

Avrupa Parlamentosu Üyelerinden Robert Kilroy-Silk Türkiye’de şok yaratacak bir soru önergesi verdi.

Parlementerin sorusuna gülüp geçmek mümkün. Ama soruş şekline baktığınızda durup biraz düşünmek lazım. Robert Kilroy-Silk, “Komisyon Türk Hükümetini, ülkede hiçbir kadın ya da kızın sünnet edilmediği yönünde kesin kanıt sağlayayamayan hükümetlerin AB’ye girmesine izin verilmeyeceği konusunda bilgilendirdi mi?” diyor. Yani bu konuda daha evvel hükümete bir soru sorulmuş ve kesin yanıt alınmamış. İstedikleri her konuda derhal çıkıp demeç veren hükümet yetkilileri, böyle bir şey olmadığını kesin bir dille belirtmelidir. Sessiz kalırlarsa insanların kafasında “acaba” sorusu doğacaktır.

***

İngiliz vekil aynı tarihli bir başka tek cümlelik soru önergesinde de Türkiye’deki töre cinayetlerine değinerek “Komisyon Türkiye’yi ‘töre cinayetleri’ denilen şey durdurulmadan AB’ye katılma şansı olmadığı konusunda haberdar edecek mi?” diyerek Türkiye'nin bu gidişle AB ye alınmayacağını bir kez daha hem de politik olmayan bir dille söylüyor.

***

Robert Kilroy-Silk’in üçüncü sorusu ise çok daha manidar. Kız çocuklarının eğitimini engellemeye devam ederseniz AB ye giremezsiniz diyor. Eğitim gönüllülerinin Ergenekon çukuruna atılmaya çalışıldığı bir zamanda bu uyarı manidar.

***

İnsan düşününce AKP nin işi çok zor diyor.

Esen kalın…

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..