Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '07

 
Kategori
Blog
 

Türklere turizm neden pahalı? (İzmir Toplantısı)

Türklere turizm neden pahalı? (İzmir Toplantısı)
 

Otellerin, tur şirketlerinin neden Türklere tatili pahalıya getirdiklerini İzmir toplantısında gördüm. Sonuna kadar onlara hak verdim. Hatta onlara naçizane bir tavsiyem var. Her şey dâhil sistemi bir an önce kaldırılmalı. Aksi takdirde bacasız sanayi turizm sektörü çökecek. Çalışanlar sefil olacak. Bu satırları okuyorsun değil mi Barucadem?

Efendim gün İzmir turu ile başladı. Lokma arası verilirken oturduğumuz yerde Güneş ta tepemizdeyken Pirmete büyüğümüz ilk birasını içti. Sonra Mustafa Gülek içti. Herhalde susadılar diye düşündük.

Saat 15.00 gibi ise son durağa geldik. Masalarda mezeler vardı. Derken elinde içkilerle garsonların biri gelip biri gitmeye başladı. Bir serviste rakı, bira gelirken diğerinde şarap, viski dolaşmaya başladı. O andan itibaren bizim yazarlar uçuşa başladılar. Özellikle Pirmete, Mustafa Gülek, Celal Çelik, Neşe Evrim, Beenmaye, Homeros ve Kuşkayası bardakları peş peşe devirme durumları oldu.

Akşam yemeğinden sonra bizimkiler içmeye devam ediyorlar. Ama ne içiş! İnsan bir sendeler, tökezler. Nerde, içtikçe daha sağlam yürüyorlar.

En önemlisi müzisyenler gelince başladı. Saydığım isimler bu sefer pistte kurtlarını döktüler. İçkinin danslarını etkilemesi gibi bir durum asla olmadı. Tek bir hata yapmadan oynamaya devam. Mustafa Gülek büyüğümüz zaten ortamı coşturdu.

Bir ara Mustafa Gülek elinde rakısı, Mehmet Eren elinde meyve suyu ile tartışmaya başladılar. Mustafa Bey, Mehmet Eren’in elindeki meyve suyunu görünce, “Sen meyve suyu mu içiyorsun? Ben seninle konuşmuyorum arkadaş.” diyerek son noktayı koydu.

Blog ortamının turizmcisi Barucadem dediklerimi not al. Erken rezervasyon sistemi ile nihayet yerli turistlere de indirim yapıldığını öğrendik. Sizden ricam bu erken rezervasyonu kaldırın. Yine çok önemli bir detay, her şey dâhil sistemi uygulayan oteller giriş kapılarına Pirmete, Mustafa Gülek, Celal Çelik, Neşe Evrim, Beenmaye, Homeros ve Kuşkayası’nın resimlerini assınlar. Bunlardan biri içeri girmeye çalışırlarsa almasınlar yoksa o otel iki günde iflas bayrağını çeker. Hele hele bunlardan ikisi birden girmeye çalışırsa Türk turizmi çöker.

Bunların yanında Mehmet Eren ve Emre Tekin kardeşlerimizin ise turizm açısından bir tehditleri yoktur. Zira meyve suyu içiyorlar. Yalnız Mehmet Eren ise boğazına düşkün. Celal Çelik abimiz sandalyelerden birine çantasını koymuştu. Garsonlar sandalyede çanta görünce oraya servis yaptılar. O sırada karşıda oturan Mehmet Eren önce kendi tabağını bitirdi. Sonra yanımıza gelip o tabağı da bitirdi.

Ben oradan ayrıldığım sırada bu ekipten birileri hala bar arıyordu. Sevgili Barucadem bu değerli yazım sayesinde Mısır’da bir hafta tatili hak ettim kanımca. (Hepinizin hoşgörünüze sığınarak yazdım ilerleyen günlerde ciddi duygularımı anlatan bir toplantı yazım daha olacak, orada diğerleri de yer alacak.)

 
Toplam blog
: 150
: 2951
Kayıt tarihi
: 14.01.07
 
 

1975 Aydın doğumluğum, bir Ege sevdalısıyım. Dostluğa, arkadaşlığa önem veririm...