Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mayıs '08

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Tutmaç çorbası

Tutmaç çorbası
 

zaman alır hazırlanışı ama;doğurucudur.


Malzemesi;

Hamuru için;

2, 5su bardağı un

1yumurta, 1, 5çay kaşığı tuz

1su bardağı ılık su

<ı>İçi için;

1çay bardağı yeşil mercimek( yarı haşlanmış)

1su bardağı nohut( haşlanmış)

1yumurta, 1çay kaşığı tuz

1 kğ. Kemik(kemik suyu elde etmek için kaynatılır, 10su bardağı olarak süzülmeli)

3 diş sarımsak / 2, 5su bardağı yoğurt

3, 5yemek kaşığı tereyağı

1çay kaşığı kekik, kırmızı biber.

<ı>HAZIRLANIŞI;

Önce un elenir tuz yumurta su ile karıştırılarak 10dakika yoğrulur hamur iki beze yapılır.Hamur 10dakika dinlendirilir. Börek yufkası gibi ince açılır 1 cm kareler halinde kesilir unlanır( yapışmasın).Tencereye süzülen kemik suyu su konur mercimek 5-6 dk kaynar nohut ilave edilir, kaynarken kesilen hamurlar karıştırılır 10 Mercimek nohut ilave edilen hamur kareleriyle , karıştırılır. 10dakika pişirilir.Tencerede kaynayan karışımda hamur kokusu kesilince, kaseye konulan yumurta, tuz çırpılır, hamurlu karışıma ilave olunur, hafif karıştırılır.Kısık ateşte 2, 3dakika çorba az kabarınca , ateşten alınır.Yağda kızdırılmış biber çorbaya serpilir, kekik ekilir .Servise hazırdır

NOT;bu çorba ERZURUM’A SELÇUK’LULARDAN KALMIŞTIR
 
Toplam blog
: 151
: 1010
Kayıt tarihi
: 13.02.08
 
 

Kısaca öğretmen ve öğretenim. Yaşamayı yaşarken öğrenmeyi ilke edinmenin dustur olduğuna inananla..