- Kategori
- Yöresel Yemekler
Tutmaç çorbası
zaman alır hazırlanışı ama;doğurucudur.
Malzemesi;
Hamuru için;
2, 5su bardağı un
1yumurta, 1, 5çay kaşığı tuz
1su bardağı ılık su
<ı>İçi için;ı>
1çay bardağı yeşil mercimek( yarı haşlanmış)
1su bardağı nohut( haşlanmış)
1yumurta, 1çay kaşığı tuz
1 kğ. Kemik(kemik suyu elde etmek için kaynatılır, 10su bardağı olarak süzülmeli)
3 diş sarımsak / 2, 5su bardağı yoğurt
3, 5yemek kaşığı tereyağı
1çay kaşığı kekik, kırmızı biber.
<ı>HAZIRLANIŞI;ı>
Önce un elenir tuz yumurta su ile karıştırılarak 10dakika yoğrulur hamur iki beze yapılır.Hamur 10dakika dinlendirilir. Börek yufkası gibi ince açılır