Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ağustos '11

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Ülkenin gidişine ancak tuzu kurular "iyi" der.

Ülkenin gidişine ancak tuzu kurular "iyi" der.
 

Her gün bal, börek yiyen, açın halinden anlar mı?


Bir ülkede işlerin iyi gidip, gitmediği sence nasıl belli olur güzel okuyucum? İstersen seninle birlikte bir bakalım. Ne dersin? 

- Bir ülkede gelir dağılımı adaletliyse, o ülkede işler iyidir güzel okuyucum. 

- Peki Türkiye'nin en zengin yeri, İstanbul'un Şişli ilçesinde kişi başı gelir 35.000; Ağrı ilimizdeyse 216 Amerikan dolarıysa eğer, ülkemizde gelir dağılımı adaletinden söz edilebilir mi? Hadi! Cevabı sen ver. 

- İşsizlik oranının, ne yapılrsa yapılsın, %10'un altına düşürülemediği, yani her 10 kişiden 1'inin ( Tabi bu her türlü makyajın yapıldığı devletin resmi rakamlarına göre! Ona göre haaa! Sakın yanlış anlama ) işsiz olduğu bir ülkede sence " İşler iyi gidiyor." denebilir mi? 

- 75.000.000 nüfusu olan bir ülkede 4, 500.000 asgari ücretli varsa, bir aileyi ortalama 4 kişi kabul edersek eğer, 18.000.000 kişi, yani ülke nüfusunun 4'te 1'i ayda 650 lirayla geçinmek zorundaysa, o ülke rahat edebilir mi? 

- Nüfusunun %8;5'i yeşil kartlı ( devletin yardımına muhtaç, kendi geçimini sağlayamayan) durumdaysa, o ülke geceleri rahat uyuyabilir mi? 

- Ülke nüfusunun taş çatlasın %15'i Belçikanın refah seviyesinde yaşarken ( Belçika'da kişi başı yıllık gelir 47.000 Amerikan Doları ), o yaşayanlar, moda deyimiyle - beyaz türkler - diye anılırken, kalan Afrika Zencisi! % 85 - yerli türk! - mutlu olabilir mi? 

- Eğer 81 ili olan bir ülkenin toplam vergisinin % 80'ini 4 il veriyorsa ( doğal olarak, zenginliğinin de %80'ini de 4 ili alıyorsa) İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli... Kalan 77 ilin vatandaşı " Taşı toprağı altın herhal! " deyip o 4 ile göç etmez mi? Hücüm etmez mi? Göç ediyorlar diye kimse onlara kızabilir mi? Böylesine büyük bir göç dalgası, tüm ülkeyi gergin, mutsuz, tedirgin insanlar ülkesi yapmaz mı? 

- Peki böylesine rakamlar ortadayken, mutsuz insan yığınları, milyonlarca hayalkırıklığı mahkumu ortalık yerde dururken, şu güzel ülkemin, tuzu kuruları dışında kalan milyonlarca yorulmuşu, memleketin gidişine " İyidir, iyi!... İyi!..." diyebilir mi? 

Hani rahatlık, huzur, bereket olması gereken bir yerde, altı üstü olmayan, suni bir gerilim, gereksiz bir hırçınlık varsa ahali sorar ya hani: 

- Neyinizi paylaşamıyorsunuz beyler?!! 

Al işte o çok bilmişlere benden cevap: 

- Neyimizi adam gibi, insan gibi paylaşıyoruz ki a çok bilmişler?!! 

Makul ve mantıklı bir cevabı olan... Aha da meydan! Gelip bağıra bağıra aslan gibi söyler! 

 

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..