Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '17

 
Kategori
Kış Sporları
 

Uludağ, tam kıvamında: "Uçuyorum, tutmayın beni" diyor. Zaten tutan da yok !

Uludağ, tam kıvamında: "Uçuyorum, tutmayın beni" diyor. Zaten tutan da yok !
 

Resim: " Mehmet Gölbucaklı" dan alınmıştır.


Tatilciler, aniden bastıran  karla birlikte, yılbaşının karşılarında görünce, bundan bir şey anlamadılar.

Tatilciler, karları çok sevdi ve Uludağ’a el koydu. “Sömestre’ye kadar Uludağ“ bizden sorulur diyorlar.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, güneş gözlüğü ve yakın çekim

ONLAR ÖYLE DESİN: Doluluk oranları, kar kalınlıklarıyla indeksliydi. Şimdi olmasa ne yazar kabilinden,  milletin gözü “Beyaz cennette” huzur uykusunda. Gündüzleri karla uğraşıp,  geceleri de bitkin düşüyorlar. Ocak başı sohbetleri ve gece klubleri derken, aynı hengame, yeniden başlıyor. Zengin ve bol çeşit olmasa, dağda sarf edilen efor, nasıl karşılanır sonra? Di mi?

OTOPARK:  Otoparklar Uludağ’a Kalite Getirdi.  Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 1. ve 2. Oteller Bölgesi’ne kazandırılan toplam 1400 araçlık 3 otopark, her yıl yaşanan keşmekeşin önüne geçerek Uludağ’a yakışan bir görüntü oluşturdu. Fakat herkes, kaldığı otelin önüne arabasını park etmek istemesi yüzünden, araba sahipleri,  park yerinden otele yaya gelmek istememeleri, haliyle  problem oluşturuyor.

Görüntünün olası içeriği: kar, gökyüzü, ağaç, açık hava ve doğa

KİM SÖNDÜRÜYOR  LAMBALARI:  Uludağ demek, sürprizler silsilesi demek.Birçok ünlü sanatçı ile karılaşabileceğiniz  Uludağ gece hayatında sabahın ilk ışıklarına kadar gönlünüzce dans edebilirsiniz. Canlı müzikten, kar savaşına kızak yarışlarından karaokeye rengarenk eğlenceleriyle Uludağ’da eğlence sizi bekliyor. Öyle ki, sabah ortalık aydınlandığı halde, iç ışıkları söndürülmüş olan  eğlence mekanında ister istemez yanınızdakine soruyorsunuz: “ Romantizm iyiydi. Kim söndürüyor bu lambaları” diyebilir siniz. Halbuki  sabah olmuştur,, farkında değildir  insan. “ Kim söndürdü bu sokak lambalarını” der gibi.

Uludağ gece hayatı otellerin gece kulüplerinde gerçekleşen özel şovlarla renklenir. Tempolu müziklerle dans, çılgın partiler, en ünlü dj’ ler ve şarkıcılar.  Daha neler neler, burada sizleri bekliyor. Sezon süresince konuklarını deliler gibi eğlendiren Uludağ eğlence kültürü gelişmiş bölgelerimizdendir.

KAR  KALINLIKLARI: Yurt genelindeki kayak merkezlerinde kar kalınlıkları da  belli noktalara dayandı artık. Ne eksilir, ne de fazlalaşır bu  ölçüler artık. Uludağ’da kar kalınlığı 2 metreyi geçti. Kartalkaya 260, Ilgaz’da 180, Palandökende 82, Elmadağ 35, Sarıkamış 68 cm.

Bu sıralar, sisten göz gözü görmüyor. Bir tepsinin sırtı gibi parlayan uzaklardaki güneşin, ortaya çıkmasını bekledikleri için, ocak başı sohbetlerinde kadehlerle konuşuyorlar. Teleferiğe giden yollarda mangalcılar birbirlerinin siluetini ancak,  ızgaranın  yaydığı kokudan bulup da seçebiliyorlar. “Bu da bir zevktir” diyerek bir kenara yazıyorlar.

EMITT  ÖNEMLİ: Bu yılki EMITT Fuarında 3 günlüğüne de olsun  Kayak merkezlerine kaçmak ve günü değerlendirmek işten bişle değil. Bu iş için Uludağı, biçilmiş kaftan olarak görenler, şimdiden heyecanlanıyor. Öyle ya neler yapılmaz ki.

İLLAKİ  EMITT:  Özellikle de çocuklu aileler için keyifli ve eğlenceli anlar vaat eden kayak tatilinde oteller de sundukları olanaklarla bembeyaz karlar içinde yapılan kış tatilini unutulmaz kılıyor. EMITT Turizm Fuarı da kış turizmi için yüzlerce seçenek sunan çok sayıda kuruluşu tatil severler için bir araya getiriyor. EMITT'e yolu düşen herkes bir kayak tatili planı yapabilir. Üstelik de her bütçeye uygun bir seçenek bulabilmek mümkün… Türkiye'de Kartepe, Uludağ, Palandöken, Sarıkamış'ta yapılabilecek tatillerin tüm farklı opsiyonlarını inceleyebilmek mümkün… Yurt dışında ise Gürcistan, Bosna Hersek, Ukrayna, Makedonya, Rusya, Bulgaristan, Avusturya ve İsviçre'den yüzlerce farklı otel ve destinasyon yine EMITT'de buluşuyor.

JANDARMA ALARMDA:  Jandarma  önlemlerini aldı. Kuş uçurtmuyor. Yazın yeşilliği, kışın da beyaz cenneti ile sayılı beldelerimizden  Bursa ve Uludağ, yurt içi ve dışından gereken ilgiyi görüyor. Ve de her an için Doğu Akdeniz, Avrasya bölgelerinden büyük “turizm buluşmaları,”  yöreyi  manalı ve popüler kılıyor.

Ve Uludağ, şimdilerde tam kıvamında. “Uçuyorum, tutmayın beni” diyor.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, oturan insanlar

 

 

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, bulut ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, gökyüzü, dağ, kar, doğa ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, oturan insanlar ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, gökyüzü ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, bulut ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, kar, tren, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, araba, gökyüzü ve açık hava

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..