Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '18

 
Kategori
Haftasonu
 

Uludağ'dan Sevgilerle...

Uludağ'dan Sevgilerle...
 

 

       1 metreyi aşan Uludağ’daki kar   kalınlığının azalması endişe yaratırken, şimdi bütün gözler ve kulaklar, meteoroloji raporlarına bağlandı derken, önce Avrupadan sonra Sibirya’dan soğuk akımlara uğradık.

       Uludağ’da, ümitler, Mart ayına kaldı. Şimdilerde kalınlık 1, 25  Santim. Cemreler kapıya dayandı. Sonuncusu bu günlerde düşecek.

       GÜNÜBİRLİKÇİLER ZEVKLİ: Oteller mıntıkasında karın kalınlığı 1 metreye yakın. Burada  karların kalış süresi zaman zaman değişiyor. Sıcaklık en düşük 13, en yüksek 8 derece. Toplam 17 tane kayak pisti var. Hepsi aynı mükemmeliyette kullanılmıyor.

  Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve ayakkabılar

  G. KOREDEKİ OLİMPİYATLAR BİTTİ AMA, TADI DAMAĞIMIZDA KALDI. BİZİM ÜLKEMİZDE DE KAYAK MERKEZLERİ VAR. SIRA BİZE NE ZAMAN GELECEK?  BUZ PİSTLERİMİZ DE VAR. RESİMDE, NEFES KESEN  ARTİSTİK  BUZ DANSLARINDAN BİR  FİGÜR... HALA AKILLARDA.     

       Günübirlikçiler, hafta sonu dağda çoğalıyor. Çeşitli araçlarla  kaymak, eğlenmek, “baca başı“ sohbetlerinde bulunmak, en büyük zevk. Yalnız, günübirlikçiler bazı bazı istenmiyor. Zira çok gürültü çıkarıyorlar.

       SORUNLARA ÇÖZÜM ARADILAR:  Uludağ'a gelen yerli ve yabancı turistlerin 'Beyaz Cennet' Uludağ'dan memnun ayrılmalarını sağlamaya yönelik önlemler de alındı. 

       Uludağ Çalıştayı, Bursa Valisi başkanlığında, BURBAK, BUSKİ, İl Jandarma Komutanlığı, Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ve diğer kuruluşların katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıya katılan kurum ve kuruluşlar, otel sahipleri ve kayak eğitmenleri her yıl olduğu gibi bu yıl da Uludağ’da gözlemledikleri sorun ve sıkıntıları dile getirerek bu bilgiler ışığında sorunların giderilmesi noktasında çözüm yolları aradılar.

       Toplantıda Uludağ’ın asayişi ve gelen misafirlerin sorunsuz bir şekilde tatillerini geçirebilmesi için alınacak tedbirler ile ilgili görev dağılımı da yapıldı. Buna göre verilen işlerin dağılımının takibi için de bir komisyon oluşturuldu. 

      Uludağ’da kış sezonunun Aralık'ın 20-25’inde açılıp Mart'ta kapandığını belirten otelciler bölgenin yılın ancak üç aylık döneminde iş yaptığını söyledi.

       ÖNLEMLER SIKI:  Uludağ yerli müşteriler yanında yurtdışından da Rus’ların yanı sıra Ortadoğu ve  Arap ülkelerinden de turist geliyor.

       Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GÜMTOB) Başkanı Mehmet Beceren, Uludağ'ın bu yıl eski günlerdeki gibi yüzde 100 doluluğa ulaşacağını dile getirdi. Otellerin yüksek enflasyon karşısında yüzde 20'lik bir fiyat artışı ile tarife düzeltmesi yaptığını belirten Beceren, " Bu yıl hareketlilik iyi gidiyor. Bu yıl rezervasyonlarda geçen yıla göre yüzde 35 oranında bir artış yakaladık. “

        SOYUNARAKTAN:  Soçi Kayak Merkezine inat, Uludağ’da da soyunuk olarak güneşlenenler,  hem kayak hem kar havası alıyorlar. Soçi’de bu durum eski bir mizansen  olurken, bizde yenilenmesine bir mana da verilemiyor.

       Fakat en önemlisi Kore’deki kayakçıların yarattıkları harikalar, unutulmaz. Olimpiyatlardaki her milletin içinden gözlerimiz, bizim sporcuları da arıyor ama bulamıyor. Sadece artistik buz pisti yarışmasında Alper ve Alisa çiftimiz, 19 ncu oldu.  Ya diğer onca  spor dallarında niye yokuz? Değil mi? Düşündürüyor tabi. Geceleri bar sohbetlerinde en geçer içki türü, insanın içini ısıtan  “karanfilli şarap.”

       TALEPLER HER BÖLGEYE VAR:Tatil sepeti Genel Müdürü Koray Küçükyılmaz da , özellikle Uludağ bu yıl çok popüler olduğunu onu Kartalkaya ve Palandöken'deki kayak merkezlerinin takip ettiğini aktardı. 

       Pronto Tour’dan Ali Onaran son yılların gözdesi Bulgaristan'da bu yıl geçen seneye göre yüzde 30 artış yaşadıklarını bildirdi. 

       Onaran, fiyatlarda hem yurt içinde hem de yurt dışında talep ve kur artışından kaynaklı yüzde 15-20   oranında bir zam olduğunu aktardı. Onaran, "Hafta sonlan için bizim kaçamak dediğimiz konaklama türlerinde ciddi artış var. Kayak merkezleri de bu ilgiden nasibini alıyor. Özellikle bu yurt dışı pazarında çok belirgin bir hal aldı" dedi

       BİZİM BAŞIMIZ NİYE HEP KEL?:  Bir de deniliyor ki:  “Sarıkamış kayak merkezi, kar kalitesi ve pistleri bakımından Avrupa’dan önde. Ki Avusturya’nın Kirzbuhlen, Fransanın Courchavel  kayak merkezlerinden üstün. “  E peki, Uludağ neden bu sınıflara girmiyor?

       Demek ki  Olimpiyatlara hazırlanmayı, şimdiden kafaya koymalıyız ve  20 yıl sonra onların seviyelerine gelebilmeliyiz.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, doğa ve açık hava

ULUDAĞ ZİRVESİNDEN

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, gülümseyen insanlar, oturan insanlar ve iç mekan

BAR MÜDAVİMLERİ GÜLŞAH VE SARUHANLI BİR ARADA. İKİSİNİN OLDUĞU YERDE NEŞE HİÇ EKSİLMİYOR.

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, Dilek Üney dahil, gülümseyen insanlar, oturan insanlar ve açık hava

OTELLERİN DIŞA DÖNÜK KAFELERİ TAM SIHHAT KAYNAĞI.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve açık hava

FİLM Mİ ÇEKİLİYOR PEK ANLAYAMADIK. SOÇİDEN FARKSIZDI ULUDAĞ

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, Dilek Üney ve Yeşim Gülrodop dahil, gülümseyen insanlar

ULUDAĞDA DOSTLUKLAR ÖNEMLİ. EĞLENEN NEŞELİ BİR GURUP

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, Yeşim Gülrodop ve Dilek Üney dahil, ayakta duran insanlar ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, gökyüzü ve açık hava

BU GENÇ KIZLAR, ULUDAĞA YALNIZ GELMİŞLER. ÇOK NEŞELİYDİLER.

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, Dilek Üney dahil, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, gülümseyen insanlar, şapka, yakın çekim ve açık hava

ULUDAĞDA NE GİYSENİZ YAKIŞIR.

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, Dilek Üney dahil, gülümseyen insanlar, oturan insanlar

SICAK KARANNFİLLİ ŞARAP MOLASI.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar

 

ULUDAĞDA DA GÖRMEK İSTERDİK G.KORE OLİMPİYATLARINDAKİ  BU SAHNELERİ. İNSAN HAYIFLANIYOR. BU TÜRKLER, SONUNCU GELDİLER AMA, BAYRAĞIMIZI DALGALANDIRDILAR.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava

ZANNEDERİM  HEM FİLM ÇEKİMİ VE EĞLENCE BİR ARADA YÜRÜTÜLDÜ O GÜN.

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, ev, dağ, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: 8 kişi, gülümseyen insanlar, ateş ve gece

DOYUMSUZ OCAKBAŞI SOHBETLERİ ULUDAĞDA GÖZDEDİR DAİMA

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, Dilek Üney dahil, gülümseyen insanlar, oturan insanlar ve ateş

KARANFİLLİ SICAK ŞARAPLARLA, DAHA GÜZEL BİR DÜNYA İÇİN

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gülümsüyor, yazı

OLİMPİYATLAR DENİLİNCE, HEP AKLA BURSA ULUDAĞ GELİR. ULUDAĞIN B AŞI KEL Mİ SORUSU DA, HEMENCECİK  PEŞİNDEN GELİR. KARSA KAR. KAYAKSA KAYAK. BİZE DE SIRA GELECEK ELBET.

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..