Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '09

 
Kategori
Güncel
 

Umarım dili sürçmüştür…

Umarım dili sürçmüştür…
 

Evet. Bu ifade sayın dış işleri bakanımız Davutoğluna ait. Papaz efendi ekmek yediği barındaığı, adam yerine konduğu bu ülke için neler söylüyor, veya söylediği iddia adiliyor, yanıta bakar mısınız? Papaz efendi şimdi, hay allah dilim sürçtü (kaydı) dese herşey süt liman mı olacak Örnek alırsak, serabın katili molotof kokteyli elimden kaydı derse serbest mi kalacak. Biz bu kadar ezik miyiz?

Oysa sayın dışişleri bakanımızdan, “Galeyana lüzum yok, savcılığa suç duyurusunda bulunduk, gerçek kısa bir sürede ortaya çıkacak” şeklinde bir açıklama beklerdik. Sanırım böyle bir açıklama gelemez.

“Azınlık olmak suç değil ama 2. sınıf vatandaş muamelesi görüyoruz... Haklarımızı, Türk vatandaşları gibi kullanabildiğimizi düşünmüyoruz...” “kendimizi çarmıha gerilmiş hissediyoruz” gibi hakaret içeren cümlelerle bizlere saldırmış olan bu zatın bu sözleri, her türlü yazılı kağıdı suç delili sayan savcılarımızı bakalım harekete geçirirmi. Bunca gazete, bunca blog, makale ortada.

“2. sınıf vatandaş muamelesi görüyoruz...” Bu cümleye dikkat çekmek istiyoruz. PKK sözcülerinin Kürt kökenli vatandaşlarımız için söylediklerine ne kadar benziyor! Bu da önümüzde Çok daha büyük tartışmanın, kaosun olduğu habercisi değilmidir? Ruhban okulu, Ekümenlik derken, İstanbulun ortasında yeni bir Vatikan istekleri gelmesi çok doğal görünüyor.

Bir anlamda adam haklı. Böylesi bir hakareti eğer o ülkenin dışişleri bakanı “dil sürçmesi” gibi lanse etmeye çalışıyorsa bende olsam aynı şeyleri isterim.

Sayın Cumhurbaşkanımız meclis açış konuşmasında “güzel şeyler olacak” demişti. Tabii ki bunları kastetmemiştir.

2009-12-20

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..