Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '06

 
Kategori
Futbol
 

Ümit milli takım seçmeleri Riva' da

Ümit milli takım seçmeleri Riva' da
 

A Milli takımın alt yapısını oluşturan Ümit Milli takım seçmeleri 7-10 Ocak 2007 tarihlerinde Milli Takımın Riva Tesislerinde yapılacak. Türkiye'nin değişik bölgelerinden seçilip oluşturulan bölge karmalarının, kendi aralarında yapacağı maçlarda seçilecek futbolcular Ümit Milli takım için yetiştirilecek.

Federasyon Başkanlığı kaosu sürerken,konunun bir an önce bir çözüme kavuşması gerekmektedir. Çünkü Türk Futbolu daha iyi işler yapmak zorundadır. Dünya üçüncülüğünden sonra bir düşüşe geçtik. Geçen gün Atilla Gökçe yazdığı yazıda , Milli Takımlarda görev yapmış başarılı hocalar, Mustafa Denizli,Şenol Güneş ve Rasim Kara' nın şimdi Türkiye' den çok uzaklarda görev yaptığını ve bu hocalarımız başarısısız mı, diye sormakta, onlara sahip çıkılması gerektiğini söylemektedir.

Gerçekten doğru, başarılı hocalarımıza sahip çıkmalıyız. Onlar sayesinde yeni nesil gençlerimizle dünya futboluna damgamızı vurmak zorundayız. Günümüzde spor, ülkeler arası tanıtım ve rekabette büyük rol oynamaktadır. Ülkemiz açısından da futbolun bu kadar çok sevilmesi ve potansiyelin olmasına rağmen, son dönemlerde Dünya ve Avrupa futbolunda başarılı olamamaktayız. Bu da Milli ve kulüp takımları bazında başarısız sonuçlar almamıza sebep olmaktadır.

Son dönemde alt yapı açısından tüm amatör sahalar yavaş yavaş suni çime dönmektedir. Bu da toprak sahada cebelleşen amatör futbolcular açısından olumlu bir gelişme olacaktır. Çünkü düzgün bir sahada oynan futbol gelecekte oradan yetişecek futbolcuların daha iyi teknikle futbol oynamaları açısından önemlidir. Ayrıca genç-amatör futbolculara doğru ve sağlıklı antrenman yaptırılması açısından da işi bilen hocaların yetiştirilmesi çok önemlidir. İşte tam burada Futbol Federasyonuna büyük iş düşmektedir. İyi hocaların yetiştirilmesi ve onlardan yararlanması açısından gerekli çalışmaları yapmalıdır.

Neticede Riva' da yapılacak ve Türkiye' nin değişik bölgelerinden seçilerek oluşturulan bölge karmalarının aralarında yapacağı maçlar seyredilmeye değer olacağı kesin. Çünkü seçilmek için genç futbolcular bütün güçlerini ortaya koyacaklardır.

Yine bir çok menejerlerin bu maçları izleyerek seçeceği futbolcular gelecekte Türk Futbol' una damgalarını vuracaklardır. Ara transferin başladığı şu günlerde, transfer borsası Riva' da hızlanacaktır.

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..