- Kategori
- Yöresel Yemekler
Düzce usulü kahvaltılık, acıka
Düzce İlinde halkın kahvaltılık için biber salçasından yaptığı nefis lezzetli kahvaltılık Acıka dan hiç yedinizmi? Gerçekten çok lezzetli ve hiç bir katkı maddesi koyulmadan herşeyi doğal yapılan bu kahvaltılığın tadını, o lezzetini hele Düzce' de tadıcaksınız, yemeye doyamassınız.
Düzce halkı konuk sever olduğu kadar, yemekler konusunda da çok maharetli, konuklarına karşı da Türk konuk severliğinden örnekler sunuyorlar...
Acıka'nın tarifine gelince..
Biber salçası, (Eylül ayında fındık'tan çıkılınca Düzce'de annelerimizin yaptığından)
ceviz içi
sıvı yağ
7 baharat
Yukardaki bu malzemeler istenilen oranda, isteğe bağlı olarak, güzelce karıştırılıp, servise hazır ediliyor.
Burda salçanın(500 gr) lezzeti çok önemli, daha sonra ceviz içi(150 gr) sıvıyağ(istenilen oranda) baharatçılarda satılan bir boru içinde 7 çeşit baharat, hepsi karıştırılıp Acıka'mız hazır hale getirilip kahvaltılar da afiyetle yenir.