Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '07

 
Kategori
Yöresel Yemekler
Okunma Sayısı
17975
 

Düzce usulü kahvaltılık, acıka

Düzce usulü kahvaltılık, acıka
 

Düzce İlinde halkın kahvaltılık için biber salçasından yaptığı nefis lezzetli kahvaltılık Acıka dan hiç yedinizmi? Gerçekten çok lezzetli ve hiç bir katkı maddesi koyulmadan herşeyi doğal yapılan bu kahvaltılığın tadını, o lezzetini hele Düzce' de tadıcaksınız, yemeye doyamassınız.

Düzce halkı konuk sever olduğu kadar, yemekler konusunda da çok maharetli, konuklarına karşı da Türk konuk severliğinden örnekler sunuyorlar...

Acıka'nın tarifine gelince..

Biber salçası, (Eylül ayında fındık'tan çıkılınca Düzce'de annelerimizin yaptığından)
ceviz içi
sıvı yağ
7 baharat

Yukardaki bu malzemeler istenilen oranda, isteğe bağlı olarak, güzelce karıştırılıp, servise hazır ediliyor.

Burda salçanın(500 gr) lezzeti çok önemli, daha sonra ceviz içi(150 gr) sıvıyağ(istenilen oranda) baharatçılarda satılan bir boru içinde 7 çeşit baharat, hepsi karıştırılıp Acıka'mız hazır hale getirilip kahvaltılar da afiyetle yenir.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Bazı tariflerde, acıkanın içine; beyaz peynir ve biraz ekmek içi ilave ediyorlar. Bildiğim; daha doğrusu; hatırladığım kadarıyla, peynir ve ekmek içi katılmaz gerçek acıka tarifinde. Tabii ki herkes kendine göre tarif uygulayabilir. Biber salçasının yanısıra, az miktarda ev usulü domates salçası da konulabilir.

Nilgün Yavuz 
 16.02.2008 17:25
Cevap :
Nilgün hn tesadüfe bakın yarın Düzceli arkadaşım Harun'a yeni evine hayırlı olsuna Silivri'ye gideceğim. Orda bu tarifinizi onlara anlatacağım.saygılarımla..  16.02.2008 19:52
 

Ben Düzce'liyim. Ancak İstanbul'da doğup büyüdüm. İlk 25 senem İstanbul'da geçti. Şimdi Batı Karadeniz Bölgesi'ndeyim. Çocukluğumuzda annemler sık sık acıka yaparlardı. Senelerdir yemiyorum. Kendim yapayım dedim. Baktım Düzce usulü. Tam aradığım gibi. Gerçi, malzemelerini biliyordum; ama emin olmak için bu sayfaya baktım. 7 çeşit baharat kullanımı işe pratiklik katıyor. Yazınız için çok teşekkürler. Hepimize afiyet olsun!

Nilgün Yavuz 
 16.02.2008 17:19
Cevap :
Nilgün hanım benim arkadaşım Düzce'li tam geçen sene yılbaşından birgün sonra gitmiştik.Tarif onlardan, ben orda kahvaltıda ymiştim. Gerçekten nefisti, çok teşekkür ederim, yazıma uğramanıza, en derin saygılarımla..  16.02.2008 19:51
 

Severek yaptığım ve çocuklarımın çok sevdiği bir kahvaltılık acıka...ADIDA NE GÜZELMİŞ...Acık acık ta ,beni ye der gibi:))

Portakal Çiçeği ve FISILTI 
 05.01.2007 23:39
Cevap :
Serap hn çok doğru söylüyorsunuz.Bende orda gördüm ve yedim nefis belki salçasından, salçanın burda önemi çok fazla galiba....  06.01.2007 14:52
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 319
Toplam yorum
: 951
Toplam mesaj
: 311
Ort. okunma sayısı
: 6256
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster