Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '06

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Üvey evlat muhasebe

Üvey evlat muhasebe
 

Şirketlerde hepimiz biliyoruz departman departman ayrımlar vardır..

Peki biliyor musunuz şirketin en sevilmeyen departmanın neresi olduğunu.. Ben söyleyeyim sizlere. Muhasebe departmanıdır.

Çünkü tüm departmanlar şirkete para girdisi sağlar, gelir kazandırır. Bir tek Muhasebe departmanı firmaya para harcattırır. Vergi çıkartır, ödemeler yaptırır, masraf çıkartır. Bu sebepten firma sahipleri muhasebeyi ve çalışanlarını pek sevmez ve diğer departmanların çalışanlarına verdikleri değer ve kazançlarına göre daha azdır.

Muhasebe departmanlarının şirket içi konumlarına hiç dikkat ettiniz mi. En arka ,gözden uzak, dğer departmanlara göre daha bakımsız bir bölümdedir. Önem verilmediği için yeterli özen gösterilmez. Üvey evlat muamelesi yapılır.

Pazarlama departmanı şirketlerin en sevilen bölümüdür. Bu departmanlar şirketlerin en gözde yerindedir .Gözönündedir. İlk girişte göze çarpacak bölümdedir. Çünkü bu bölüm ve çalışanları şirket için para kazanma noktasıdır..

Bu durum özel kurumlarda da kamu kurumlarında da aynı zihniyetl uygulanıyor.. Hiç dikkat ettiniz mi bilmiyorum bankalarda bile kredi pazarlama grubu ,diğer operasyon servislerine göre daha gözönünde ve daha şıktır.

Bu hikayeyi okuduklarında muhasebenin ve muhasebecinin ne kadar ciddiye alındığını anlaşılacaktır....

Muhasebeciyle bir adam balona binip tepeden şehri şöylee bir izlemek gezmek istemişler.. gitmişler balonun yanına önce adam binmiş.. Orası şurası derken Muhasebeci nin binmesine fırsat olmadan balon havalanmaya başlamış...

Adam telaşlanmış bakmış havalanıyor...

Ne oluyor ,neler oluyor diye bağırmaya başlamış..

Muhasebeci ; Sen bir balonun içindesin, ben aşağıdayım ve balon havalanıyor... demiş

Adam daha bir panikle neler oluyor yardım edin demiş.

Muhasebeci yine sen bir balondasın ben aşağıdayım ve balon daha da havalandı demiş..

Adam ; Eeeee kardeşim sen doğruyu söylüyorsun da ...fakat senin söylediklerin benim hiç bir işime yaramıyor demiş...

Yani muhasebeciler şirketler için herzaman gerçeği söyler, fakat firma yetkililerinin işine gelmez ve yaramaz.. Belki bu yazımı okuyan firma yetkilileri bundan böyle muhasebe departmanlarına ve çalışanlarına yeteri ilgiyi ve özeni gösterirler.

Sevgiler...

 
Toplam blog
: 529
: 3765
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

İstanbul'da doğmuşum... Dünyalar tatlısı bir kızım var... Herkesi kolay kolay sevemem... ..