Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Uzunlar

Uzunlar
 

Uzunların başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmez... Biz uzunların, dertleri anlatmakla biter mi bilmem ama anlatarak ben içimi dökeyim.

Kimdir bu uzunlar?

Uzunlar, yaşadıkları toplumda kendilerine, uygun çorap, ayakkabı, XXL kostüm, eldiven, bere, otomobil, otobüs koltuğu, sandalye, klavye, eş, gözlük, çocuk olup oynayacak zaman, krampon, dans pisti, diş fırçası, geniş bir banyo vs. bulma güçlüğü çeken insanların toplamıdır.

Uzunlar, neden okulun en tembellerinden olurlar?

Çünkü uzunlar, sınıfın hep arka tarafında oturup yaramazlık yapmakla meşguldürler. Bu sırada kısa olanlar ise öğretmenin kontrolünün dışına çıkamazlar. Doğal olarak çalışkan ve akademisyen olma ihtimalleri daha yüksektir. Gelecekteki icatları yine bu kısa öğrenciler yapacaktır.

Neden kısa adamlar, uzun kızlarla evlenir?

Hani bir tabir vardır, "Beni ne doktorlar ne mühendisler istedi" diye. İşte o ön sıralarda oturan kısa arkadaşlar, doktor mühendis olmuşlardır ve uzun boylu kızları-uzun kızlarda onları tercih etmişlerdir.

Neden uzun adamlar, kısa kızlarla evlenir?

Çünkü tüm iyi uzun kızlar kapılmıştır. Kısa boylu kızlarda, hemcinsleriyle boy ölçüşebilmek adına uzun adamları tercih ederler.

Neden iyi ustalar, hep ufak tefek adamlardır?

Çünkü her usta adayı, ergenlik çağında çırak olarak işe başlar. Daha önce kısaların kendilerine uygun olarak yaptıkları otolar, mutfaklar, motorlar, tekneler, giyim vs. hep dar ve küçüktürler. Bu nedenle ergenlik çağındaki uzunların, hem elleri daha titrektir hem de bu dar yerlere girip çıkamayacak kadar iridirler. Bu nedenle ustaları tarafından istenmez ve ustalık hayalleri de suya düşer.

Neden kısa adamlar hırçın, yırtıcı ve saldırgan olurlar?

Çünkü uzun adamlar, hem hırçın hem yırtıcı hem de saldırgan olurlarsa, dünya kısalara dar gelir. Kısa adamlarda, bu halleriyle mülayim uzun adamların fiziksel üstünlüğüyle boy ölçüşebilirler.

Neden uzunlar kambur olurlar?

Çünkü çoğu arkadaşları kısadır. Onlarla sesli iletişim kurmak için daima eğik durmak ve dünyayı sırtlamak zorunda oldukları için her geçen gün büklümleri artar.

Uzunlar ne işe yararlar?

Perde takmaya, mutfak dolabının üst raflarına konulan eşyaları indirip bindirmeye, cam silmeye, ağır yükleri taşımaya (buna dünyayı sırtlarında taşımak da dâhil), kürek çekmeye, NBA’de oyuncu olmaya yararlar.

Uzunlar ne işe yaramazlar?

Kısaca, Cumhurbaşkanı ya da başbakan olamazlar. Gerisini anlamışsınızdır artık.

Uzunların istenmeme sebeplerinin temelinde yatanlar

Çok fazla yiyecek tüketirler, ucuz giyimden faydalanamazlar, hiçbir yere sığamazlar, en fazla bel ve sırt ağrısı görülen hastalardır. Temizlik, bakım malzemeleri tüketimleri çok fazladır. Kısa boylu kuaförler boylarına erişemedikleri için tıraşları hiçbir zaman düzgün olmaz. İyi rol yapamayacak kadar saftırlar.

Sonuç

Uzunlar, Doğan Medya Center’deki Blog Yazarları Toplantısındaki, fotoğraf çekiminde en ortada olup en az görülenlerden olurlar. Görüldüğü üzere uzunların sorunlarını anlatmakta uzun zaman alıyor. Netice olarak uzunlar, toplumun yaşantı şeklini etkilemeden ve şartlarına uyum sağlamakla ömürlerini geçirirler.

Bu itibarla sayın uzunların dertlerine bir nebze olsun tercüman olabildiysem ne mutlu bana.

 
Toplam blog
: 23
: 910
Kayıt tarihi
: 27.10.06
 
 

Ordu-Perşembe'nin Çerli Köyü'nün sahilinde doğdum. 23 yaşına kadar balıkçılık yapıp liseyi bitirdim...