Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '15

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Vajinismus problemini çevremle paylaşmalı mıyım?

Vajinismus problemini çevremle paylaşmalı mıyım?
 

Rahat olun çünkü vajinismus çözülebilir bir problemdir ve siz utanılacak, sıkılacak, üzülecek hiçbir şey yapmadınız. Vajinismus sadece istemenize rağmen cinsel ilişkiye girememe durumudur ve vajinismus sizin iradeniz dışında, elinizde olmadan gelişmektedir. Zamanla vajinismus problemi yani vajinismus özgüveninizi kaybettirebilir ve bu durumda hem eşinizi, ailenizi, çevrenizi ve sizi olumsuz etkileyebilir.
 
Makaleler bölümünde vajinismus ve sizin psikolojiniz yazısında vajinismusun size nasıl bir yük getirdiğini, çözülebilir basit bir problem olan vajinismusun “cinsel ilişkiye girememek” sorununuzun sizi nasıl olumsuzluklara götürdüğünü adım adım takip edebilirsiniz.
 
Dolayısıyla bu problemden yani vajinismustan en kısa sürede kurtulmak gerekiyor. Kendi kendinize vereceğiniz bir zaman diliminde vajinismusu çözmek için kendi çaba ve gayretlerinize rağmen, vajinismusu çözemeyip hala vajinismusla beraber, yani siz+eşiniz+vajinismus beraber aile kurumuna devam ediyorsanız bu ailenize zarar verir ve sonuçta aile biriminiz yıpranır. O yüzden en kısa sürede vajinismustan cinsel ilişkiye girememeksorununuzu yenmek  için adım atmanız önemlidir.
 
İlk adım olarak, vajinismus muyum? Vajinismus belirtileri bende var mı? “bunun için ilgili bölümü okumanızı öneririz”. Evet, o halde ne yapmalı sorusuna cevap vermeniz gerekir.Sorununumu yani vajinismus olduğumu yakınlarımla paylaşmalımıyız.  
Bu periyotta kliniğimizin tecrübelerini sizinle paylaşmak istiyoruz, yukarıdaki sorunun cevabı için vajinismus problemi çekmiş ve vajinismus sorununu çözmüş hastaların tecrübelerini okuyup, değerlendirdikten sonra kendi ailenizin, eşinizin ailesi ve çevrenizle olan kültüreler, sosyal bilinç ve algılama düzeylerıne göre ona siz karar vereceksiniz.
 
Burada önemli olan sizi başarıya götürecek yoldur ve vajinismus sorununu taşıyarak geçirmiş olduğunuz süre sizi yıpratmaktadır siz ve eşinizden yani ailenizden çaldığınız süredir.
Bu yüzden bütün bu değerlendirmeyi yapıp, ona göre karar vereceksiniz.
Çünkü kliniğimize birçok bilinçli anne, baba, kayınpeder, kayınvalide, kızı ile gelmek için arayıp, onları yönlendirip  vajinismus problemlerini çözmede yardımcı  olmuşlardır Çünkü bu periyotta siz ve eşiniz bir çıkmazdasınız, birbirinizi kırar bir duruma geldiğiniz bir dönem, kendinize  olan özgüven kaybettiğiniz  bir dönemdir, eşiniz ve sizin olayları, net değerlendiremediğimiz bir periyotta olabilirsiniz ve yakınlarınız sizi sevenler size bir şeyler yapabilir, ya da tam tersi de olabilir.
 
Sonsöz
Vajinismus çözülebilir bir problemdir, vajinismus probleminizi çözmek içinde adım atmanız gerekir…
Kliniğimizde 3-4 seansta vajinismus probleminden kurtulabilirsiniz...
 
Op. Dr. Saygın Micozkadıoğlu
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı
Kaynak: www.vajinismustedavimerkezi.net
 
Toplam blog
: 66
: 1055
Kayıt tarihi
: 18.09.10
 
 

Saygın Micozkadıoğlu; Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı. Lise eğitimini TED Ankara Koleji'nde ta..