Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '14

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Vali Çınar, "Amasra, Dünya Miras Listesinde" dedi.

Vali Çınar,  "Amasra, Dünya Miras Listesinde" dedi.
 

Bartın: "ÇAĞLAYAN"


 

 

 

 

 

 

 

 

30 Ocak - 2 Şubat 2014 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP’ta bu yıl 18. düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT’de bu yıl 67 farklı ülkeden 4500 yabancı katılımcının yer aldı

“Amasra Dünya Miras Listesi Yolunda” Sloganı ile fuara katılan Bartın, bütün dikkatleri üzerine çekmesini bildi.

Saat 11.00 da yapılan Açılışta Bartın Valisi Ali ÇINAR’ın yanısıra Bartın Belediye Başkanı Cemal AKIN, Vali Yardımcısı Sibel TURSUN, Amasra Kaymakamı Mehmet YILDIZ, Bartın Tic. San. Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı H. Sami KARAKAŞ, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Birol DİKYURT, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür ÖZASLAN, Muş Valisi Vedat BÜYÜKERSOY ve Düzce Valisi  Ali İhsan SU standı ziyaret ederek Vali Ali ÇINAR bir süre sohbet ettiler..

Bartın’a fuarda, 120 m2 lik bir yer ayrıldı. Bu yıl dokuz ilin ortak almış olduğu karar gereği stantlarda satış yapılmayacak. Her il için 10 m2 pazar yeri ayrılmış olup satış amaçlı gelen esnaf, burada satışlarını gerçekleştirecek.

Bartın standında, Bartın’a ait fotoğraf, el sanatları, yöreye ait turistik ürünlerin sergilendiği görsellerle ziyaretçilerin hizmetine sunuldu. Tanıtıma yönelik eşantiyonlar, CD, kitapçık, broşür gibi tanıtım araçları kullanılıyor. yöresel kıyafetleri giyen mankenler yöresel giyim kuşam ve takı kültürümüzü de tanıtmakta artırıyor. Yöresel yiyecek içeceklerde standa gelen konuklara  ikram edilmektedir.

Ayrıca Bartın’ın simgesi haline gelen “telkırmalar” da, ziyaretçilerden hayranlık topladı. Karadenizin parlayan yıldızı Bartın, bu yıl da özel olarak Bartın’a hayran kitlelerin ziyaretini bekliyor. İstanbul’da yaşayan Bartınlılar, çoğunluk teşkil etmekte.

Bartın Standında alternatif turizm olanaklarından biri olan ve turizm destinasyonlarına yeni giren Küre Dağları Milli Parkının tanıtımına yönelik  ürünler ve görsellerle, Amasra Kaymakamlığı İlçenin turizme yönelik tanıtım ürünleriyle, Batın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı üyelerinin turizme yönelik üretimleriyle yer alırken, Grand Astra Otel, Grant Kirazlar Otel, Sinan Otel, Şanver Helva stanttaki bankolarda tanıtımlarını yapıyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ de ilin geneline ait tanıtım materyalleriyle tanıtım hizmeti vermekte.

2014 EMITT Fuarının Bartın turizmine önemli katkı sağlayacağının kaçınılmaz bir gerçek olduğunu ifade eden Bartın Valisi Ali ÇINAR ile birlikte Vali Yardımcısı Sibel TURSUN’UN  standı ziyaret eden konuklarla çok yakından ilgilendiği görüldü.

2014 EMITT Fuarı’nın Bartın turizmine önemli katkı sağlayacağını ümit eden Vali Ali Çınar, “Özellikle İstanbul’da bulunan hemşerilerimizin de Bartın Standını ziyaret etmelerini bekliyoruz.” diyerek, bu yılki sloganın “Amasra Dünya Miras Listesi Yolunda” olacağını belirtti.

Fuar 2 Şubat Pazar günü sona eriyor.

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..